CREENÇA EXPOSICIÓ

31 AGOST 1 i 2 SETEMBRE 2018

 

 

 

 

CREENÇA

 – 31 agost / 1-2 setembre 2018 –

CREENÇA

Cal Rosal (Berguedà) Catalunya

Dates: Residència Juliol i Agost

Obertura exposició: del 31 d’agost 2018 – 18h.

de l’1 i 2 de setembre 2018 – obert a partir de les 12 de migdia fins tancar.

 

Creença és una residència de dos mesos que acull més de 50 artistes multidisciplinaris locals, nacionals i internacionals. Prenent lloc en un antic convent del segle XIX, l’espai actual s’executa com a residència artística i un centre cultural anomenat “Konvent”.

Iniciat per Void Projects; pintors, escultors, artistes d’instal·lació, artistes intèrprets i cineastes visitaran tot el juliol i l’agost de 2018 per crear instal·lacions específiques i obres originals in situ, per culminar en un període de tres dies, fins i tot del 30 d’agost i el 1 de setembre, amb teatre, xerrades i música en directe, unint per primera vegada a Europa artistes de primer nivell com Mr. Kern (Paris), Michael Beitz (Colorado), L.E.O. (Miami), Elsa Guerra (Berga), Mohamed Ghacham (Bcn)….

Creença comprèn el concepte de creença des d’un punt de vista personal, religiós o epistemològic; qüestionant la línia entre creença i coneixement i proposant diferents perspectives relatives. Abraçant les convencions socials i els rituals de la religió evitant la creença dogmàtica. Creença convida l’artista a abordar i interpretar els temes des de la seva pròpia perspectiva relativa.

Creença, pretén fomentar un sentit de comunitat dins del nostre moviment i reforçar la ideologia del diàleg i la convivència entre artistes durant el procés creatiu. Buscant junts un lloc comú entre la tradició i els pensaments progressistes.

Creença és comissariada per Axel Void i organitzada per Elsa Guerra, Jofre Oliveras i Charlotte Pyatt.

 

ARTISTES PARTICIPANTS:

https://www.instagram.com/void_projects/

 —————————————-
Notes to Editor 
Void Projects  
Void Projects és una plataforma cultural iniciada per l’artista Axel Void. Aquesta sèrie de projectes liderats per artistes “emergents” vol fomentar un diàleg públic fora de l’espai d’art convencional. Void Projects és un concepte internacional no lucratiu que retorna tots els beneficis als artistes participants.
konventpuntzero
El Konvent és un antic convent de monges de finals del segle XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinar. Entre les seves parets s’hi mostra allò que no es troba ni en museus ni galeries. És un espai per l’art, però a diferència d’altres, també és una manera de fer i entendre la cultura arrelada al palimpsest del lloc. La seva funció principal és la mediació cultural a través de la creació i difusió artística. Cerca naturalitat sense haver de renunciar a l’expressivitat conjuminant diferents sensibilitats, a la vegada que s’allunya de les formes institucionalitzades de l’exhibició de l’obra artística. A més, però no menys important, es treballa per dignificar l’entorn, un paisatge únic mutant, on el contingut i el continent tot sovint no encaixen. Així, les runes modernes de la industrialització han reeixit en un espai cultural i d’interpretació d’allò propi, en el nostre cas, de les colònies industrials del Llobregat. Amb la crisi industrial del tèxtil moltes fàbriques de la zona van tancar i molts d’aquells espais productius van quedar en desús, buits. Als inicis del projecte, remuntant-nos a l’any 1992, la idea motor ja perseguia treure Cal Rosal de la letargia social fent ressorgir de nou l’activitat d’aquests espais moribunds a través de la pràctica artística.

PREMSA:

 

PREMSA:

 

STREET ART UNITED STATES:

CREENÇA: AN ART RESIDENCY CURATED BY AXEL VOID IN CATALONIA

 

REGIÓ7:

Konvent creu en l’art  p1   p2

 

INSTAGRAFITE:

AXEL VOID PRESENTS ‘CREENÇA’ AN ARTIST RESIDENCY IN AN ABANDONED CONVENT

 

STREET ART NEWS:

Creença (Belief) Art Residency 

 

ARRESTEDMOTION:

Previews: “Creença (Belief)” Group Show @ Konvent Zero

 

JUXTAPOZ:

CREENÇA ART RESIDENCY PROGRAM BY VOID PROJECTS IN SPAIN

 

GRAFFITI STREET:

Axel Void invites 50 artists to transform an old Convent in Catalonia 2018

 

HYPEBAE:

This Abandoned Spanish Convent Is Filled with Impactful Artworks