VÍCTOR FRANCO+LAURA MARCHAL

1 febrer 2020 – 20:00h – 7€

Flamenc VICTÒRIA Gironella

 

 

VÍCTOR FRANCO + LAURA MARCHAL

IMPORTANT: Per assistir al concert és necessària la reserva prèvia a: konventreserva@gmail.com

Díssabte 1 de febrer – 20h – 7€

 

Comencem temporada de concerts al VICTÒRIA VINS Gironella i ho fem amb una proposta que assenyala directe a dos músics molt joves i que ja estan tocats per la mà dels àngels. Predestinats a formar part dels músics talentosos del país., que ja han col·laborat amb artistes de molta qualitat.

 

 

VÍCTOR FRANCO (Guitarra)

Nascut a Cádiz, Victor coneix la guitarra amb 10 anys.

Creix entre Cádiz i Sanlúcar aprenent de grans mestres i puja a un tablao per primera vegada ja amb 14 anys.

Participa de molt jove en diversos festivals com a guitarrista solista i acompanyat per artistes consegrats com Diego Villegas, Carlos Merino o Alejandro Fernandez.

S’introdueix en el Jazz l’any 2017 a l’escola de Jazz de Cádiz, experiència de la qual sorgeix un nou trio musical i noves inquietuts.

El 2018 marxa a Barcelona en búsqueda de nous sons i una oportunitat per lligar el seu amor per el flamenco i el seu interès en les harmonies modernes estudiant a l’ESMUC amb mestres com Rafael Cañizares i Dani Pérez, entre d’altres.

Actualment és el guitarrista acompanyant de Rycardo Moreno, major representant actual del flamenco-jazz. Ha participat així en el seu últim disc amb artistes de màxim nivell en el panoràma musical i en els seus concerts, compartint música amb artistes com Agujetas Chico, Tony Romero, José Valencia, David Sancho o Manuel Moreno entre d´altres.

Al mateix temps busca el seu pròpi segell, destacant la seva faceta creadora amb el seu primer tema, gravat en una producció de Solera Flamenca amb la magistral percussió de David Domínguez.

 

LAURA MARCHAL (cant)

Jove cantaora de Jaén, gran aficionada al cante i investigadora del mateix, des de petita ja tenia molt clar que volia dedicar-se a la música.

Llicenciada en magisteri musical. Durant la seva estància a Sevilla, va estudiar el grau mig de Cante Flamenc amb mestres de gran prestigi en l’escena flamenca actual. En aquests moments estudia el grau superior a l’Escola de Música de Barcelona.

Amb àmplia experiència en festivals i trobades flamenques per tota la geografia andalusa, ha tingut la sort de compartir escenari amb mestres com La Macanita, Antonio Reyes, Pedro el Granaíno o Farruquita, entre molts altres.

Ha obtingut nombrosos reconeixements a importants concursos de cante entre els quals destaquen el 2n Premi del Concurso de Jóvenes Flamencos de Mairena del Aljarafe (2016), 1r Premi Jóvenes en el Concurso Nacional de Cante Flamenco Antonio Mairena i 1r Premi Concurso Nacional de Cante Flamenco de La Llagosta, 2018.