PARE I FILL

Dijous, 16 Novembre 2017 – 20:20h

 fatherandson-590x308

Divendres 17 de Novembre a les 20:20h.

“PARE I FILL” 2003

Duració : 84min.

Pais: Rusia

2003: Festival de Cannes: Premi FIPRESCI.

 

Encara que va  enviudà mol aviat, aquest primer i únic amor segueix sent la seva felicitat secreta, que es manté viva a través de fill, del que el seu  aspecte  li recorda contínuament a la seva estimada. Pel·lícula molt bella. De visionat imprescindible.

 

 

baixa

ALEKSANDR SOKUROV

 

Nascut al juny de 1951 a Sibèria a Rússia. Es va graduar al Departament d’Història de la Universitat i al següent any en els estudis VGIK. Allà va fer amics com Tarkovski

La majoria de les primeres pel·lícules de Sokurov van ser prohibides per les autoritats soviètiques. Durant el seu primer període es van produir nombrosos documentals. No obstant, fins al 2011, Sokurov no va guanyar premis als principals festivals internacionals.

Les seves obres més significatives inclouen un llargmetratge semi-documental, Russian Ark (2002), filmat principalment per les seves imatges visualment hipnòtiques  filmades en una sola toma . Faust (2011), que va ser guardonat com el Lleó d’Or, el premi més alt a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Venecia.

Els elements que caracteritzen les pel·lícules de Sokurov: preses llargues, elaborats mètodes de filmació i processament d’imatges, una barreja de documental i ficció, la importància del paisatge i el sentit d’un cineasta que aporta transcendència als gestos quotidians

Susan Sontag va incloure dos traços de Sokurov entre les seves deu pel·lícules preferides dels anys 90, dient: “No hi ha un director actiu avui que admiri tant”.

Avui està considerat com un dels més importants i innovadors cineastes actuals.