TASTOS DE VICTÒRIA

AGUSTÍ TORELLÓ

– DiJOUS 23 Novembre 2017 – 20:30h – 25€ –

BODEGA VICTÒRIA GIRONELLA

DADFASD

BODEGA VICTÒRIA – GIRONELLA

CAVA AGUSTÍ TORELLÓ

SANT SADURNÍ D’ANOIA – CAVA

RESERVES: victoriagironella@gmail.com // 645100616

Creadors del mític Kripta, vi excepcional I únic, treballen de manera única i de manera tradicional, les criances dels seus caves. Llargues esperes per a espumosos d’impacte.

La història d’Agustí Torelló Mata i la seva relació amb el cava es remunta a més de cinquanta anys enrere. Primer, treballant amb l’oncle a les prestigioses caves Recaredo. Després, estudiant enologia a Requena i muntant el primer laboratori d’anàlisi de vins de Sant Sadurní d’Anoia. Aquest bagatge el va portar a dirigir grans empreses com Marquès de Monistrol o el grup Segura Viudas.

Mentre viatjava i ampliava els coneixements a tots els països vinícoles, Agustí Torelló elaborava el seu cava a casa. La seva figura es completa amb una trajectòria que el va portar a presidir durant una dècada l’Associació Catalana d’Enòlegs i a fundar i presidir durant catorze anys la Confraria dels Vins de Cava de Sant Sadurní.

L’any 1979 embotella les primeres ampolles del seu celebrat Kripta. El 1986 trasllada el celler als afores de Sant Sadurní i inaugura les que avui dia són unes de les instal·lacions més modernes del sector.

El 1992 es consolida en el mercat i destaca en l’elaboració dels productes de gamma alta més exclusius, basats en una cura especial de les vinyes del Penedès. El celler treballa només amb les varietats tradicionals, que conrea en un centenar d’hectàrees de vinyes velles en diverses zones del Penedès.

Una de les estratègies de l’empresa és conrear cada varietat allà on s’expressi millor, és a dir, elmacabeu a la zona marítima del Penedès, el xarel·lo a la zona central i la parellada a la zona superior de la Serralada Prelitoral.

Agustí Torelló Mata presumeix d’unes instal•lacions a l’última moda, integrades en una arquitectura moderna. S’estructuren a partir de diverses construccions al voltant d’un pati presidit per una font espectacular creada amb les peculiars ampolles amb forma d’àmfora del Kripta.

Les visites segueixen tot el procés del cava. Les explicacions del guia traslladen als visitants la passió que senten a Agustí Torelló Mata per aquest món. Després del recorregut pel celler de vinificació, les caves, la línia de tiratge i desgorjament, la visita acaba amb una degustació a l’acollidora sala de tast.