L’ARCA RUSSA

Divendres, 10 Novembre 2017 – 20:20h

El mes de Novembre projectem el CINEMA D’HIVERN

Es tracta de visualitzar una pel·lícula en V/O cada setmana, els divendres a la tarda a les 20:20h

Triarem vàries pel·lícules del mateix director cada divendres durant el mes.
Després d’haver vist tres o quatre obres crec podrem tenir una visió força mes interessant del director i la seva obra.
Aquest mes de Novembre presentarem a Aleksander Sokurov.

 

“L’ARCA RUSSA” 96 min. 2002 Festival de Cannes, Festival de Sitges
Magnífica!!! Proposta admirable, insòlita des de el punt de vista del llenguatge, un desafiament immens, una de les més radicals de tota la història del cinema.

 

baixa

ALEKSANDR SOKUROV

Nascut al juny de 1951 a Sibèria a Rússia. Es va graduar al Departament d’Història de la Universitat i al següent any en els estudis VGIK. Allà va fer amics com Tarkovski.

La majoria de les primeres pel·lícules de Sokurov van ser prohibides per les autoritats soviètiques. Durant el seu primer període es van produir nombrosos documentals. No obstant, fins al 2011, Sokurov no va guanyar premis als principals festivals internacionals.

-Les seves obres més significatives inclouen un llargmetratge semi-documental, Russian Ark (2002), filmat principalment per les seves imatges visualment hipnòtiques filmades en una sola toma . Faust (2011), que va ser guardonat com el Lleó d’Or, el premi més alt a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Venècia.

-Els elements que caracteritzen les pel·lícules de Sokurov: preses llargues, elaborats mètodes de filmació i processament d’imatges, una barreja de documental i ficció, la importància del paisatge i el sentit d’un cineasta que aporta transcendència als gestos quotidians

– Susan Sontag va incloure dos traços de Sokurov entre les seves deu pel·lícules preferides dels anys 90, dient: “No hi ha un director actiu avui que admiri tant”.

-Avui està considerat com un dels més importants i innovadors cineastes actuals.

p3.jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx

PROGRAMACIÓ DEL MES DE NOVEMBRE

Divendres 10 de Novembre a les 20:20h.

“L’ARCA RUSA” 2002

Duració: 96 min.

País: Russia

2002: Festival de Cannes: Nominada a la Palma d’Or (mejor pel·lícula)

2002: 2 nominacions en los Premis del Cine Europeu: Millor director, millor fotografia

2002: Festival de Sitges: Secció oficial llargmetratges a concurs

-Es la pel·lícula a la historia del cine que està filmada en una sola toma. 96 minuts rodats en un plano amb una càmera digital d’alta definició. El seu virtuosisme, la seva complexitat i la seva originalitat va aconseguir el unànime aplaudiment de la crítica, que la lloaren amb unes critiques tan impressionants com l’atreviment de la proposta

Divendres 17 de Novembre a les 20:20h.

“FRANCOFONIA” 2015

Duració: 87 min.

País: Francia

2015: Festival de Venecia: Secció oficial llargmetratges a concurs

-A la França ocupada (1940), las autoritats nazis decideixen protegir la col·lecció de pintura mes valuosa del mon: el Museu del Louvre. Mentre grans exèrcits arrasaven Europa causant innumerables baixes.