LA SENTINA + REMEI CA LA FRESCA – En concert

– Dissabte 19 d’agost de 2023 – 

Concert especial de l’hort

Reserves:  konventreserva@gmail.com 

L’estiu des de fora, des de l’enèsima bombolleta que fa que el teu currículum sigui acceptat a la NASA per modificar les alfombres de color. Ens dosifiquem el clor i pugem les muntanyes més altes de la Vall d’Aran. Així et recordo. Amb aquella calor de quan fèiem auto-stop per Balaguer. Ni una sola font. Ara tot son gramulls de matolls que se’ns claven a la sola dels peus i tu de tu, que ens mires des de la muntanya més alta del Berguedà.

 

LA SENTINA 

La Sentina ha estat sempre el vehicle creatiu de l’Albert Girons en el qual van pujant i baixant passatgers que l’ajuden a matisar, enriquir i fins i tot frenar els seus impulsos creatius.

El 2006 l’Albert Girons (aka La Sentina) obre un myspace amb aquest nom per penjar-hi les cançons que componia i gravava. Tres anys després autoedita el primer EP Somatismes (2009). The Indian Runners ha publicat els seus tres LP: Falconades (2012), Llobregat (2016) 2013-2015 (2019).

Ara arriba amb Brutalismes, el quart disc, que s’emmiralla en el moviment arquitectònic que aprecia i magnifica la geometria impactant i els elements estructurals a la vista, amb un treball acurat de la veu i la instrumentació que desemboca en un so aspre i contundent. En aquesta ocasió l’acompanya a la bateria Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril).

Les lletres de l’Albert són himnes de joia als misteris de la vida que sorgeixen a través de reflexions íntimes sobre realitats universals. Així és com una visita al dentista, deliris existencials provocats per la poesia de Pepe Sales o la observació poèticocientífica de l’entorn tenen cabuda en aquest disc.

 

REMEI DE CA LA FRESCA

Des del Montseny, portem remeiets per a tot tipus de dolences.

A Ca la Fresca, no hi ha pecat que valgui, etiqueta que pengi o eufemisme que calgui.
Remei de Ca la Fresca neix al 2020, enmig de l’apocalipsi, per sobreviure al tedi del discurs oficial, amb rock visceral que festeja amb el folklore i electrònica de poble a baixa fidelitat.

 

 

THE INDIAN RUNNERS 
The Indian Runners és el segell de música independent de l’Associació Cultural Indian Runners, que promou l’activisme musical, els principis de l’autogestió i la igualtat de gènere en l’escena. Muntem concerts, editem discos, fem publicacions en altres formats i ens organitzem per afavorir el suport entre bandes.
Hi som, hi volem ser i hi serem.
Creiem que el camí cap a una major independència i força de l’escena local passa per funcionaments més horitzontals, una participació el més inclusiva possible i, en definitiva, una manera de fer que s’allunyi dels dictats del mercat. Per tant, tot i que no tenim ànim de lucre, tenim ganes de créixer i guanyar aliats per avançar cap aquest horitzó.
Som uns quants: Júlia Aguilar, Helena Barba, Oriol Barba, Miquel Bernis, Neus Borrell, Gabriel Bosch, Maria Callís, Quim Carandell, Roger Cassola, Dani Cervera, Víctor Ciudad, Marià Codina, Núria Curran, Bru Ferri, Aleix Ferrús, Irene Fontdevila, Andreu Galofré, Desirée Gómez, Albert Girons, Joana Gomila, Adrià González, Claudi Herreros, Víctor Inskipp, Víctor Juan, Pau Lanzetta, Irene Maese, Montse Martín, Marcel Mercadé, Xavi Miñarro, Clara Molins, Nil Nadal, Artur Piera, Ota Quílez, Xantal Rodríguez, Helena Ros, Iago Rueda, Joel Santaeulària, Arnau Seguí, Gerard Segura, Carlota Serrahima, Pol Serrahima, Àlex Todó, Marta Torrella, Roger Torrent, Laia Vallès, Lluc Valverde i Martina Vayreda.