MOSTRA RESIDÈNCIA ESCRIPTURA

– Divendres 18 d’agost de 2023 – 19:30h

Obrim les portes per escoltar i compartir els projectes de la mostra d’escriptura de Konvent 2023. 

Ale Lacour
Alexandra Wajkiu
Eduard Olesti
Gerard Gil Obradors
Ivan Rodden-Faute
María Valenzuela Rivas
Miquel Durán-Frigola
i Gemma cordista
Mancebía Postigo
Óscar d’Angeac y Eleonora
Sena Partal
Vicente Ferrer
Lesbian Panic (Jennifer Molina/Anneke Necro/Aïda Camprubí)

 

L’escriptura va néixer com una síntesi del món. Aquelles formes que intuíem a la natura eren gravades per les nostres mans a la mateixa naturalesa: un exercici circular per comprendre la realitat de la qual partim. Qui escriu acaba desenvolupant, d’una manera inevitable, una actitud reflexiva, d’escolta i perfeccionament del llenguatge. Qui escriu està abocat a matisar aquell flux de pensament que un dia es va ordenar en conjunts de fonemes carregats de significat, a tallar-lo,esmolar-ho. Qui escriu genera paraula i silenci, a parts iguals, ja que per poder entrar en el seu influx ha de callar alhora.

De la mà del desenvolupament tecnològic, la nostra quotidianitat ens fa relacionar-nos amb la paraula escrita a ritme de repiqueteig, a ràfegues i cops de vista. Avui les paraules es fan lleugeres i fugaces, i en la lleugeresa ens calen i brollen d’una manera sovint irreflexiva. Els ritmes han canviat. Aturar-se a escriure als nostres dies ha esdevingut un acte de resistència. Avui més que mai ens cal recuperar una actitud reflexiva, d’escolta. Recuperar aquell exercici circular que un dia desenvolupem per comprendre la realitat… i així tenir l’oportunitat d’assistir-la, de recordar que en formem part, i que de nosaltres parteix.

Amb l’objectiu de donar suport a la producció literària i oferir a escriptores i escriptors un espai de treball i convivència, obrim convocatòria a totes aquelles persones que vulguin fer els seus treballs d’escriptura al Konvent de Cal Rosal.

Les residències de Konvent tenen l’objectiu d’esdevenir una plataforma d’ajuda per a persones artistes i creadores, oferint les condicions d’espai i concentració adequades per a la recerca en un entorn únic com és l’antiga colònia tèxtil, així com agrupar diferents persones i fomentar-ne els enllaços i ponts literaris culturals.