KONVENT AFRODESCENDENTS

– Del 28 d’agost al 9 de setembre de 2023 – 

Residència artistes afrodescendents i/o africanes

RESIDÈNCIA
ARTISTES AFRODESCENDENTS I/O AFRICANES

Des de Konvent presentem la residència per artistes i treballadores de la cultura afrodescendents i/o africanes. 

Volem donar espai als projectes que aquestes persones vulguin desenvolupar o ja estiguin desenvolupant per construir nous ponts i cedir espai a un dels col·lectius que històricament ha estat renegat als marges.

Prioritzar la cultura que s’està creant des d’una mirada afrodescendent i africana, descentralitzant-la de les ciutats, assumint el privilegi que tenim com a comunitat de persones majoritàriament blanques.

Aquest col·lectiu pot optar a qualsevol de les altres residències que es proposen des de Konvent, però ens interessa que se li doni una rellevància especial pel deute que existeix amb la negritud.

A QUI VA DIRIGIDA

A persones afrodescendents i/o africanes que vulguin desenvolupar els seus projectes en un entorn com el Konvent:
– A artistes o persones creatives de qualsevol àmbit i disciplina (música, teatre, performance, plàstiques, audiovisual, gastronomia, artesania, escriptura…)– Pensadores que el seu treball se centri en la cultura africana i/o afrodescendent – Es donarà prioritat a les persones que provinguin de territoris no urbans.

 

FINALITAT I OBJECTIUS

  • Reunir artistes i pensadores afrodescendents i/o africanes. 
  • Proporcionar un espai perquè aquestes artistes i pensadores creïn, reflexionin i desenvolupin sinèrgies entre elles i amb la comunitat Konvent.

Artistes en residència:

@fazil_on_yu

@bogere_ronnieval
@gabriellanuru
@aiss_berg
@juliannyariza
@die_welle20
@silvialbertsopale

@camilo__mejia

@ianire.gallego
@_reginaldoneal_
@tamamoyre