EXPOSICIÓ MAIG A

NICO NUBIOLA – Escultures

5 Maig 2018 – 20h Inauguració

 

 

NICO NUBIOLA

Del 5 al 26 de maig 2018 – OBERT TOTS ELS DISSABTES A PARTIR DE LES 17:00h

Escultor i escenògraf, les seves creacions han participat en àmbits com el de les arts escèniques, l’audiovisual i l’obra pública efímera o permanent. El material predilecte és la fusta, però no renuncia a treballar amb altres elements com la resina, el metall, el porexpan o l’escuma.

“Catre” Desembre 2017 , associació ACERT Tondela Portugal.  “Relleus femenins” Maig de 2015 amics del Museu d’Art de Girona. Acció participativa “ara” al museu d’art de Girona 2015. Construccions per teatre: “Pollafumeiro” per espectacle Dancing with frogs de Sol Picó. 2017 Marionetes automàtiques del espectacle El somni de Gulliver de Roland Olbeter. 2016 Pequeno grande Polegar Marioneta de suro de 6 metres de alt per espectacle de carrer.

                                                                                       Foto: Jordi Plana exposició Nico Nubiola – Konvent maig 2018

CATRE

És un immens llit escultòric i fragmentat. Un gran mural de llençols i cossos. Un món-llit poètic i contaminat. una metàfora del mar que ens toca viure, on els draps-onades sostenen el desconcert de la nostra pròpia existència. El drap en el que rentem la nostra autodestrucció. Per fi coincidim amb la nostra pròpia deixalla, en el mateix catre on pretenem descansar. Impossible fugir d’aquesta dura realitat. El producte de la nostra temptativa no aconsegueix millorar la vida, la pell ferida de l’edredó, nostra (i)responsabilitat ens acusa, nostre destí, està escrit ?

 

Algunes reflexions de Nico Nubiola sobre el seu treball: “El llenguatge del cos conté una espècie de misteri, un secret dens i gairebé inesgotable que no té res a veure amb l’anatomia. El relleu m’interessa especialment, perquè s’alimenta de la perspectiva, que és un atribut del dibuix que no existeix a la escultura i que aporta un element de distorsió que em sembla molt ric i expressiu. Suposo que el ritme que m’ha imposat la talla de la fusta coincideix de manera molt exacta amb el meu ritme mental, i per aquest motiu va resultar ser el meu mitjà habitual. És una tècnica molt econòmica, que he descobert per casualitat i que té una lògica aclaparadora ”

 

niconubiola.webstarts.com