LaboratoriA Flamenco

-Preestrena el nou espectacle “Y perdí mi centro” -Atlàntida de Vic-

-Dijous 8 octubre 2020- 20:30h-

Y PERDÍ MI CENTRO – LaboratoriA Flamenco

Espectacle realitzat amb la col·laboració/suport de KonventResidència

8 d’octubre 2020 – Atlàntida Vic  / 16 d’octubre 2020 Fira Mediterrània de Manresa  / 30 d’octubre festival Ciutat Flamenco de Barcelona.

El grup LaboratoriA Flamenco estrena a Catalunya el seu nou espectacle “Y perdí mi centro” a l’Atlàntida de Vic el pròxim dijous 8 d’octubre (20.30h).

Les quatre artistes Aina Núñez, Isabelle Laudenbach, Cristina López i Ana Brenes reapareixen als escenaris catalans amb una segona proposta de flamenc experimental i feminista trencant esquemes clàssics i encara més arriscada que la precedent. “Y perdí mi centro” és una mostra d’art escènica i musical interdisciplinari que articula un discurs feminista on les quatre artistes qüestionen els rols de gènere i la condició de ser dona a través de l’art flamenc. El títol l’han seleccionat de la popular lletra d’una soleá clàssica, atribuïda a La Serneta, una de les primeres cantaoras de flamenc.

Les quatre artistes preestrenen el nou espectacle a Vic, d’on és originària la bailaora i coreògrafa Aina Núñez, coneguda per realitzar les coreografies d’”El mal querer” de la cantant Rosalía.

L’Atlàntida de Vic serà l’espai que acollirà per primera vegada “Y perdí mi centro” amb el disseny escènic complet, amb direcció i dramatúrgia d’Ana Pérez i Iban Beltran. Després de diverses dates prorrogades per la pandèmia de la COVID-19, LaboratoriA Flamenco podrà actuar al centre d’arts escèniques d’Osona el dijous 8 d’octubre a la Sala 1 Ramon Montanyà, amb entrada prèvia.

“Y perdí mi centro” ha estat seleccionat en el circuit Artes en Vivo 2020 en la categoria de vanguardes flamenques que atorga la Diputació de Granada, després que es presentés una primera versió al “Festival de Música y Danza de Granada” el juliol de 2020. A Catalunya, ja ha rebut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Després de la preestrena a l’Atlàntida de Vic, l’espectacle s’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa el 16 d’octubre i al festival Ciutat Flamenco de Barcelona el 30 d’octubre.

LaboratoriA Flamenco és un projecte que va néixer fa tres anys liderat per quatre dones que comparteixen passió pel flamenc, experimenten amb l’art tradicional incorporant altres elements artístics i l’utilitzen com a vehicle d’expressió feminista. Al costat de l’Aina Núñez, el grup el completen la guitarrista i compositora Isabelle Laudenbach, integrant durant deu anys del grup Las Migas; i les cantaores Ana Brenes i Cristina López, qui també s’encarrega de la composició electrònica i la loop station.

L’any 2018 van presentar la seva primera creació artística “Una mujer fue la causa”, amb la formació Aina Núñez – baile, Cristina López – cante, Anna Colom – cante, Isabelle Laudenbach – guitarra i que s’ha pogut veure a Vic i en més de 25 escenaris nacionals i internacionals. Espectacle que ja va comptar amb la col·laboració i suport de Konvent.

Laboratoriaflamenco.com    //  Instagram.com/laboratoriaflamenco