CIRC CONTEMPORANI I NOUS LLENGUATGES
KonventCirk
KonventCirk neix de la voluntat de fer una aposta per a aquelles propostes de circ contemporani que investiguen i arrisquen amb nous llenguatges i nous formats. Seguint la línia editorial de Konvent, ens interessem per aquells projectes que enriqueixin el discurs artístic, ens agraden les idees inacabades, les aventures inimaginables i la complicitat irreverent amb l’espectador.
KonventCirk és un espai de recerca, creació i exhibició. Volem acompanyar processos creatius mitjançant un cicle de residències i, alhora, crear nous circuits d’exhibició facilitant la contractació d’espectacles amb agents externs.
Volem acostar el circ contemporani al Berguedà, col·laborant amb companyies i propostes arriscades, aportant un nou escenari a Catalunya, buscar ajuntaments, associacions, festivals que vulguin acompanyar-nos i així promoure la descentralització de la cultura dels grans nuclis urbans i de les poblacions que no hi tenen accés.
Suport a la creació: Cicle de residències de circ
S’ofereix una residència de dues setmanes al mes durant els mesos de juny a setembre a companyies que es troben en fases avançades de processos creatius, seleccionades per l’equip de KonventCirk. Al final de cada residència es presenta una mostra oberta al públic on els artistes poden compartir el treball que han realitzat fins el moment.
Suport a l’exhibició: contractació d’espectacles de circ
Paral·lelament a les residències, l’equip de KonventCirk ofereix la contractació d’un espectacle amb un agent programador extern de la zona, per aquest motiu, contactarem amb ajuntaments, associacions, festivals de les nostres comarques, per oferir la possibilitat de programar circ contemporani a les nostres comarques, oferint totes les companyies que han passat pel programa de residències de circ.
KonventCirk 2020: companyies seleccionades
Juny – OLGA_Cirq Analogique
Juliol – Haa Collective
Agost – En Diciembre
Setembre – Som Noise
OLGA_Cirqanalogique: LP (Long Play)
OLGA neix a Tolosa entre fins de 2017 i principis de 2018, a partir del material que cada unx havia treballat durant el seu últim any al Lido. Caterina havia desenvolupat el seu treball en el trapezi al voltant de la deconstrucció del gènere i l’Alejandro el seu treball de malabars i música al voltant de l’estudi de el so. OLGA pren dos universos que existeixen un a dins de l’altre; el que som i la xarxa que ens conté.
LP (Long Play) és un submón visual i sonor amagat darrere de la màscara de la vida quotidiana. Una realitat paral·lela; una porta d’escapament. L’Upside down, la píndola vermella, la caixa de Pandora. S’interessa per aquest aspecte artesanal de la tecnologia analògica: el petit marge d’error, aquesta bretxa de fragilitat humana. Cables, controladors, sabates de tac i una barba. OLGA es deconstrueix al so de la música. Malabars i trapezi es deformen sota jocs de llum i ombra, cossos nus i vestuaris chics, en un ritual que homenatja i critica la generació de el nou mil·lenni.
Haa-collective: Picadero
Haa-Collective és un grup d’artistes, creadors i amics, que han decidit explorar junts un repte transdisciplinari. Venint cadascun de diverses disciplines artístiques, compartim el desig d’explorar nous camins que els portin a desvincular-nos dels patrons establerts.
Busquem commoure’ns i transcendir el mer plaer estètic, encara que som amants de la bellesa i la profunditat. Busquem moure emocions en les persones i que l’espectador sigui un component actiu i viu en la nostra proposta.
Picadero es planteja com un Concert Escènic transdisciplinari, que inclourà tres materials d’investigació i execució: Cos, So i Objecte. Els creadors comparteixen el seu viatge emocional i els sentiments contrastants d’aïllament i intensa unió, por i confiança.
No hi ha llibertat sense límits…
Picadero és una trobada amb l’origen. És un mirall de la barreja cultural que sorgeix a través dels fets històrics i la seva adaptació a través de el temps. És també una combinació harmònica de llenguatges, entre la tradició i la contemporaneïtat.
En Diciembre: Homenaje
La companyia “En Diciembre”, formada per Silvia Capell i Sergio González, neix l’any 2014, fruit de la passió pel circ i del desig de fer moltes coses plegats.
El seu primer emergeix de la improvisació, del risc i de l’afany d’aprendre, i es forma de mica en mica à través de la mirada del públic.
Estrenen el seu espectacle al juliol 2015, PURUSII, que parla de les relacions, del saber compartir i de la idiotesa humana. L’any 2017 són seleccionats pel projecte Europeu Mar a Mar.
HOMENAJE és una aposta en solitari de Silvia Capell. HOMENAJE vol ser una proposta íntima i minimalista, contemporània, de proximitat amb el públic, una proposta visceral on els estats són el elements vertebradors de la dramatúrgia.
HOMENAJE és l’aprenentatge a desdramatitzar allò “personal”, a posar-hi certa distància, per poder riure del que ens fa mal. HOMENAJE és una perxa xinesa, uns micròfons, unes flors seques, un pintallavis, aigua i música. HOMENAJE és un moment a celebrar, a compartir i viure.
Som Noise: Breach
La companyia Som Noise es forma el setembre de 2017 amb la voluntat d’explorar el diàleg entre el moviment i la música en viu, concretament els terrenys de la corda llisa, el teatre físic i la percussió electrònica.
Actualment l’equip està format per Vivian Friedrich (directora, autora i dramaturga), Matías Muñoz (autor, intèrpret i músic – bateria elèctrica i ambientació sonora) i Thais Julià (autora i intèrpret en corda llisa i teatre físic).
Quan una mà que toca s’esdevé en una mà que abusa? Perquè una dona sent vergonya i culpa després d’haver estat abusada? Com es sosté la co-dependència en una relació de maltractament?
A través d’un llenguatge de moviment i sonor Breach convida a el públic a un espai d’ambigüitat entre plaer i dolor, erotisme i violència, submissió i empoderament per arribar a un diàleg sobre els casos d’abús i de violència masclista.
Direcció i contacte: laura.konvent@gmail.com claretsfaura@gmail.com celiamarceoller@gmail.com +34 627700752