I Trobada de creació i dramatúrgia al Konvent

23 i 24 de maig 2020

– Ieber Luiz Bosque, Marc Xalabarder i Gerard Vilardaga

I Trobada de creació i dramatúrgia al Konvent

23 i 24 de maig

A càrrec de Kleber Luiz Bosque, Marc Xalabarder i Gerard Vilardaga

Dos dies dedicats a la creació i l’experimentació teatral en l’àmbit de la dramatúrgia. L’experiència escènica només és real quan es viu i ens transforma. El teatre és un fenomen, perquè és art i és viu. Jornades obertes als creadors de diferents àmbits de teatre amb el desig de compartir experiències i complicitats.

La iniciativa neix amb l’objectiu d’unir activitats a diferent nivell, per comprendre i crear dramatúrgies no convencionals, provar nous llenguatges i estètiques, dramatúrgies de risc i tècniques de creació escènica, enfocades a una proposta teatral sense línies vermelles per a la representació de tots els col·lectius i generant continguts avantguardistes.

La trobada de creació i dramatúrgia no és un espai convencional de formació, sinó una trobada creativa, un lloc de treball durant dos dies amb la programació d’activitats amb l’objectiu de facilitar l’escriptura teatral.

Moviment, imatge i creació:

Exercicis de moviment i imatge com a motor de creació.

Interpretació i lectures escenificades:

Les lectures escenificades proporcionen l’experiència del contacte amb una dramatúrgia plural i diversificada. A més ens permeten desenvolupar dinàmiques d’entrenament d’interpretació en diferents modalitats d’escriptura teatral. La lectura sol ser la instància inaugural de el procés de creació d’un espectacle que es proposa explorar un llenguatge escènic, a partir d’un text dramàtic.

Escriptura en viu:

L’escriptura en viu és l’art de la improvisació literària en directe mitjançant l’ús de tecnologia que permet la trobada simultània entre autor i lector en un mateix espai i temps. Aquesta disciplina es porta a terme a través de diversos formats com les jams o slams d’escriptura o el textteatro entre d’altres.

En el teatre no es crea a partir d’una cadena de valor, sinó a partir de relacions i per això és molt important la presència de professionals en altres àrees, és el que busquem ressaltar en Connecta. Hi ha un univers de possibilitats quan es treballa en col·lectiu i se li dóna valor a l’especialista; és una de les necessitats que es tenen en el sector teatral, en aquest moment, i per això sorgeix aquesta iniciativa, el que busquem amb aquest espai és que els diferents agents es coneguin i puguin crear vincles i connexions.

 

Marc Xalabarder coordinador de laboratori dramatúrgic d’Escriptura en viu a la Sala Beckett de Barcelona, ​​fundador i creador de el projecte: Autor de relat breu i creador de el projecte Pidemeuncuento.com, va començar improvisant en directe des de 2010 amb el projecte improtext. A més de les Jams d’Escriptura, ha creat Slam d’Escriptura, un esdeveniment de competició literària en directe que es caracteritza per barrejar diferents disciplines artístiques i per no repetir mai una mateixa prova. També és ‘TextJockey’ en performances en directe i desenvolupador del concepte texteatro, una dramatúrgia multimèdia basada en l’escriptura en directe.

Kléber Luiz Bosque, amb formació en periodisme, dramatúrgia i direcció teatral. És el fundador de Teatre dels Argonautes, on coordina i organitza els projectes DNI + D —Mostra de Dramatúrgia en Xarxa en complicitat amb el Teatre Tantarantana i Cercle de confluència de creadors—. Com a dramaturg ha escrit una trentena d’obres de teatre. Ha rebut el Premi Pepe Rubianes 2013. Com a creador i investigador té una extensa col·laboració amb diferents plataformes i espais de creació de Catalunya, Portugal i Amèrica.

Gerard Vilardaga Cunill és el responsable dels tallers creatius del Konvent. Antropòleg social i cultural, especialitzat en la branca visual. Els seus treballs artístics utilitzen diferents disciplines, entre elles el teatre i la performance, per intentar transmetre un missatge tan poètic com a crític.

https://www.teatredelsargonautes.com/

http://gerardvilardaga.com/

http://ww.escrituraenvivo.org/

 

Inscripcions i més informació:    formaciokonvent@gmail.com   646294350