KONVENT A L’ANTIC 2021

– Del 7 al 10 d’octubre 2021 –

KONVENT A L’ANTIC 2021

Sisena edició del KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal.

Busquem i rebusquem per oferir els llenguatges que s’estan emancipant. Llenguatges nous i fórmules arriscades per sorprendre’ns i donar suport a les escenes i formats d’investiguació.

En aquesta ocasió dues diferents propostes, vingudes des de Sevilla i Madrid.

Com l’Antic Teatre, el Konvent és un revulsiu cultural: un espai per a l’art i, alhora, una manera de fer i entendre la cultura arrelada al territori. Rastrejar i observar constantment l’entorn artístic, potenciar i donar visibilitat, són algunes de les tasques obligades d’un i altre espais. Del binomi Antic Teatre-Konvent han sortit molts projectes amb ampli recorregut, com Rebota rebota y en tu cara explota, d’Agnés Mateus i Quim Tarrida, Premi de la Crítica Noves Tendències 2017, Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i Premi Butaca 2018 Noves Aportacions Escèniques.

+ info aquí:

 

[7 i 8 d’octubre a les 20:00]
Derek Van Den Bulcke & Carmen Muñoz
FLAMANTE: Theory of the Flamenco
(Concert-performance / danza / flamenco)

FLAMANT és un projecte d’investigació musical i experimentació sonora entorn del flamenc. A través d’improvisació en directe (cos-so), es fa una anàlisi i relectura de les pràctiques folklòriques habituals. Aquesta relectura s’efectua essencialment a partir de la incorporació de nous recursos audiovisuals, com poden ser el sampling, l’apropiació o el glitch. Theory of the Flamenco és un nou treball que aprofundeix dins dels cants lliures del flamenc i el cant sol. Selecciona alguns d’ells per descodificar-los des d’una perspectiva ambiental i rítmica que aborda la música electrònica. Per a aquesta ocasió, Van Den Bulcke viendrà acompanyat d’una bailaora local.

 

[9 i 10 d’octubre a les 20:00]
Raul Prat Sarrablo y Sara Toledo Rodríguez
COMMUNIO (Noves dramatúrgies / estrena)

COMMUNIO neix com a resultat d’una investigació sobre la implicació social que ha tingut i té la religió cristiana. Raul Prat i Sara Toledo proposen una peça d’arts escèniques que convida el públic del segle XXI a la celebració d’una missa.

Interessades en el ritu, la congregació i la contenció, aquest col·lectiu presenta la seva primera peça amb la intenció de generar un espai que situï l’espectador en una postura d’incomoditat reflexiva.

Això s’aconsegueix mitjançant sis imatges que se succeeixen de manera contínua i que aniran guiades pels intèrprets, els quals generen un cos d’escolans. Combinant dansa, paraula i instal·lació, es generen a escena diferents situacions que tracten de posar en dubte el concepte de comunió.

Creació i direcció: RAUL PRAT I SARA TOLEDO
Coreografia i interpretació: JAVIERA PAZ
Interpretació: MANUEL EGOZKUE, GONZALO HERRERO, IRENE LARRÁN, CANDELA LÓPEZ, PAULA MIRA, CECILIA RODRÍGUEZ
Director tècnic: IVÁN MOZETICH
Disseny de vestuari: NESTOR GARCÍA-SALAS
Assessoria artística: DIEGO GARRIDO
Assessoria plàstica: MARTA QIN SÁNCHEZ

AMB LA COL·LABORACIÓ DE KONVENT RESIDÈNCIES

Organitza: KONVENT ZERO I ANTIC TEATRE