Kontrast – Dijous 21 d’abril de 2022 –

Kontrast 2022  – Moviments de circ i música –

Dijous 21

Rerserves: konventreserva@gmail.com
18.30h Xerrada “LA CARPA DE CIRC: FILOSOFIA I ARQUITECTURA”
20h Phonophobia live + Derek Van Den Bulcke & Carmen Muñoz (Flamante: Theory of the Flamenco).
Programa complet en aquest enllaç

Xerrada “LA CARPA DE CIRC: FILOSOFIA I ARQUITECTURA”

Consideracions i experiències del chapiteau.

L’espai del circ és tan efímer com l’espectacle que porta.
El circ és un microcosmos en moviment i en canvi constant, que crea una heterotopia perfecta. La marca que deixa a terra és potser l’única prova del seu pas, de la seva existència fugaç.

Els innombrables aspectes de la vida del circ estan estretament interconnectats i les reflexions compartides mai no poden desvincular l’aspecte tècnic de la construcció de l’aspecte artístic per al que està dissenyada l’estructura. El circ transporta i mou les persones, els espectacles i les habilitats necessàries per al seu funcionament. El chapiteau recull coneixements que incorpora i difon al seu camí.

El cercle, els triangles i totes les geomètries de la carpa en reflecteixen l’essència, les forces expressen una tensegritat magistral de l’estructura que ha evolucionat des d’una cabana fins al circ d’avui: un viatge tècnic i filosòfic que s’ha desenvolupat al llarg del temps, encantant arquitectes i dissenyadors amb la inextricable fascinació de la relació entre el contenidor i el contingut. Com explica Fambrini, el circ és “vòrtex i elasticitat”: hi ha res més estable que la precarietat? Parlem de tot això per passió.

 

 

Phonophobia live

Dues dones elegants, sensuals, però també brutals.

No tenim por de ser rares i una mica trash.

Totes dues percebem el cant com una forma vocal que parteix del cos i coexisteix amb el propi cos.

Busquem un lloc on puguem experimentar diferents inclinacions musicals, on puguem respirar i trobar un moment de diversió amb el públic.

Un espai de lleugeresa femenina perquè el teu dia ha estat difícil.

Ciephonophobia.com

 

Derek Van Den Bulcke & Carmen Muñoz (Flamante: Theory of the Flamenco)

FLAMANT és un projecte d’investigació musical i experimentació sonora entorn del flamenc. A través d’improvisació en directe (cos-so), es fa una anàlisi i relectura de les pràctiques folklòriques habituals. Aquesta relectura s’efectua essencialment a partir de la incorporació de nous recursos audiovisuals, com poden ser el sampling, l’apropiació o el glitch. Theory of the Flamenco és un nou treball que aprofundeix dins dels cants lliures del flamenc i el cant sol. Selecciona alguns d’ells per descodificar-los des d’una perspectiva ambiental i rítmica que aborda la música electrònica. Per a aquesta ocasió, Van Den Bulcke viendrà acompanyat d’una bailaora local.