FORMACIÓ TEATRE/PERFORMANCE

 29 – 30 JULIOL 2017

A càrrec d’Álvaro Prats

Buit i Déu

Taller de teatre/performance

Impartit per Álvaro Prats

www.alvaropratsbertomeu.com

“El meu descobriment és el forat, i ja està.” Lucio Fontana

Des de 1949, Lucio Fontana comença la seva sèrie Concetto Spaziale, una col·lecció d’obres que consten de forats i talls verticals en la superfície dels llenços. Dins d’aquesta sèrie, hi trobem una altra que anomena La Fine di Dio (La fi de Déu, 1963-64), que consta de llenços ovalats aproximadament de la seva alçada, els quals són perforats manualment. Ell mateix admet que no li interessa pintar un quadre, sinó obrir espai; anar més enllà de la completa sacralitat del llenç per obrir un altra dimensió amb un simple gest; presentar “el principi del no-res.”

Aquest monogràfic s’inspira doncs en la potència d’aquest ‘simple gest’, en el valor performàtic de buidar i obrir espais a noves possibilitats. Què passa quan de sobte fem un forat en el nostre temps, en el nostre espai vital, en el nostre soroll, en la nostra paraula, en el nostre moviment? Què passa quan li fem un forat a Déu, a les nostres creences, a la nostra concepció de la realitat?

No obstant, proposo un treball d’exploració dialèctica, que jugui constantment entre l’acció de buidar i l’acció d’emplenar; tant en moviment, com en so, text i escenografia. Investigarem les possibilitats escèniques de la quietud, l’espera, el silenci en combinació amb la saturació espaial, temporal i sonora.

A partir d’aquí, els participants posaran en joc aquestes eines escèniques i exploraran una temàtica que els interessi en relació a la metàfora dialèctica Buit i Déu, amb la intenció de composar una performance individual/col·lectiva. Per a tal fi, buscaran un espai del Konvent que s’adeqüi millor a la seva performance.

Dissabte de 10-14h i de 16-18h

Diumenge de 10 a 14h

Inscripcions i informació:

formaciokonvent@gmail.com

646294350