CONCERT

 Divendres 8 setembre 2017 – 22:30h

 paul-fuster_bn

Paul Fuster és amor fet persona. La seva veu és fina i esmolada. Imprevisible, heterodox i amb dues grans passions: fer cançons i fabricar bicicletes. Paul Fuster és un cantautor nord-americà amb arrels catalanes que té un peu a Nova York i l’altra a Cardona. Després de quatre anys de silenci, el músic va tornar amb un nou disc: Go/Between.  Ara feia més de dos anys que no se l’escoltava en directe.  És aquí el Konvent el lloc clau per fer deixar-se sentir dins dels amplis i amplis aspectes.

Go/Between és un disc càlid, que no busca impressionar sinó acollir, mostrar una fotografia vital diferent de “Repte”, “36 Weeks” o “Happy Nothing”. La fotografia d’un home que ho ha deixat tot, ha tornat a començar, anant o estant, tot sol o inseparable, sempre a fons i a tot volum. Les cançons retraten aquest estat i ho fan amb una profunditat poètica tan senzilla que esdevé rotunda i inapel·lable.

El motor d’aquesta visió és el que Fuster, expert a crear neologismes, anomena el “Big OK”: una sort de reconciliació amb la vida per part dels que ja coneixen la seva crueltat i contrasentit i la contemplen amb la certesa que, passi el que passi, és millor “morir amb un somriure en la cara”.

Si has conegut a Paul Fuster, saps que sempre va per lliure. I estilísticament no podia ser d’una altra manera. De vegades seguint la empremta de Elliott Smith, de vegades amb una picada d’ullet als Latin Playboys, de vegades lent i poderós com Low o Retributon Gospel Choir, però sempre personal i autèntic, sempre creïble. Aprofitem la tornada de l’exclamació i gaudim de Go/Between, perquè mai se sap on, com ni quan ens tornarem a trobar amb Paul Fuster.