GUANYADORS/ES BERGANALE 2019

ADA MADRINA i  THE EDDIES

 

 

 

 

SELECCIÓ DE GUANYADORS/ES BERGANALE 2019

 

 

El festival de curtmetratges BERGANALE que es va celebrar el 17 d’agost al Konvent de Ca Rosal, fa la ressolució de les seves beques als curtmetratges presentats.

El festival va comptar amb la participació de catorze propostes de diferents directors, un cine instal·lació de porno queer i un concert-projecció a tres plantes d’una escala.

El jurat format per l’equip de Konvent i part de la direcció de Berganale, ha apostat premiar a dos projectes: un de nacional i un d’internacional, que conclouen així, aquesta primera edició d’aquest festival on s’oferia noves maneres de representar i comunicar l’amor, el sexe i la identitat dins del mitjà audiovisual.

 

El premi nacional es destina a “Adalamadrina” de Carlota Oms , com a simbiosi temàtica de la Berganale, pel seu humor directa, maleducat i àcid.

 

Direcció
Carlota Oms 

Carlota Oms nascuda a Barcelona el 1995. Gruaduada a l’ESCAC presenta el seu primer curtmetratge “Adalamadrina” com el seu projecte final de carrera.

Ada és una youtuber de 24 anys (@Adalamadrina). Tot i declarar-se en el seu canal una experta i consellera en el sexe i l’amor a la vida real, Ada té una manca de confiança molt gran per a les relacions humanes. Té problemes fins i tot en dirigir-se al seu mestre de gimnàs del qual està bojament enamorada. Tot canviarà quan l’Ada es comprometi amb ella mateixa per aconseguir el seu objectiu final: que el seu professor apreciï els seus pits i fins i tot que la desvirgui.

 

 

El premi internacional és per “The Eddies” de d’Angelo Madsen com a projecte internacional que queda fora dels circuits més convencionals del cine.

Una aposta experimental que trenca amb les narratives més clàssiques.

 

 

Direcció
Angelo Madsen

D’Angelo Madsen Minax treballa dins el camp documental i altres formats híbrids: cinema narratiu, experimental i d’assaig així com també el so, la performance musical i les vídeo instal·lacions. El seu treball explora la materialització i personificació queer i trans i en els quals escull estructures biològiques de la parentalitat, fenòmens còsmics i experiències mediades mitjançant la tecnologia. Projectes de D’Angelo Madsen han estat exhibits en espais com European Media Art Festival (Germany), the Ann Arbor Film Festival (MI), the Museum of Contemporary Art (Chicago), Anthology Film Archives (NYC), The British Film Institute ( UK), Museum of Fine Arts (Houston), REDCAT (Los Angeles) entre d’altres festivals de cinema LGTB al voltant.

Des de les profunditats de la terra un home anomenat Eddie descriu línies d’inundació, dics i històries trivials de la derruïda infraestructura de Memphis, TN. A la mateixa ciutat, el director: un transexual que ha rebut el trasplantament recentment, mira pel·lícules de guerra i contempla aquesta masculinitat. Amb això posteja un anunci a Craigslist demanant a altres homes de masturbar-se junts amb les seves armes de foc. Ell rep una única resposta d’un home que justament també es diu Eddie.

 

 

 

 

No obstant els seleccionats, es fa una especial menció a:

 

“Pussy” de Renata Gąsiorowska. Per la seva tendresa

“Skinhearts” de Sally Fenaux. Pel seu potent imaginari visual.

 

 

Les beques consisteixen en una residència a Konvent d’un mes de durada,  per a què els directors seleccionats elaborin i desenvolupin un nou projecte amb l’objectiu de seguir,  donant suport a  noves maneres d’entendre aquests conceptes, tant en la seva conceptualització, com en la seva formalització.

Podeu consultar totes les propostes que va incloure el festival a www.berganale.com