VICTOR BOCANEGRA

4 maig 2019 – A partir de les 20h

CONCERT PIANO

 

VÍCTOR BOCANEGRA

Víctor Bocanegra va néixer a Barcelona el 26 de maig de 1960. Estudis de piano amb Rita Brosa, Àngel Soler i Agustí Fernàndez, i de cant amb Dolors Cortès i Kirby Navarro. Estudis de música a l’Escola de Música de Vallvidrera, futura Aula de Jazz, dirigida per Lluís Claret, i a l’Estudi de Maria Anglada del carrer Avinyó. El 1978 guanya el concurs de cantautors Atticus, atorgat per un jurat format pels periodistes musicals Àngel Casas, Françoise Cahuet i JM Pallardó.

El gener del 2003 reapareix Víctor Bocanegra en solitari a la sala Harlem de Barcelona per retre homenatge a Sales, acompanyat per Joan Vinyals a la guitarra. El juliol del 2004 toca al CCCB, on s’afegeix Aurora Gasull a l’harmònica. El desembre toquen al Círcol Maldà en quartet, sense Gasull però amb David Xirgu (bateria) i Hernán Flores (baix) . El febrer del 2005 actuen al centre cívic Cotxeres Borrell, i el mes d’abril apareix el disc BLOC DE LÍRICA DURA, amb lletres de Josep Sales i en homenatge a l’artista desaparegut.

En el disc hi col·laboren músics com Joan Vinyals, David Xirgu, Hernán Flores, entre d’altres, en una edició d’ Agharta music produïda per Maurici Villavecchia.L’1 de juny es presenta el disc a l’Espai (Barcelona), i els mesos següents es presenta al Festival Kesse de Músiques del Món de Tarragona (juliol 2005), al Festival de Jazz de Granollers (juliol 2005), al Mercat de Música Viva de Vic, i al Festival L’Hora del Jazz (Jamboree, Barcelona, setembre 2005).