QUE REBENTI LA BAELLS

Fira de vins de mínima intervenció – Dissabte 28 de maig  2022 –

QUE REBENTI LA BAELLS – Fira de vins de mínima intervenció

“Que rebenti la Baells” és la primera fira de vins de mínima intervenció de la comarca del Berguedà que celebrarem al Konvent de Cal Rosal el dissabte 28 de maig del 2022. Durant aquesta jornada acollirem a productorxs que promouen una viticultura que busca intervenir el mínim en el procés d’elaboració del vi. Així, des de l’agricultura ecològica fins a la negació a afegir químics que interfereixin en l’organolèptica del vi, aconsegueixen un producte que en el seu aroma i sabor s’hi percep un paisatge, una varietat, un terrós i una climatologia particular de cada anyada. “Que rebenti la Baells” convida a viticultorxs purs, sensibles i valentes; que com indica el nom del festival, no es queden en la comoditat sinó que busquen el risc, l’avantguarda, la llibertat i, evidentment, l’abundància d’un pantà rebentant.

El pantà de la Baells és un embassament construït entre els anys 1973 i 1976. Situat a l’alçada dels pobles, que foren inundats, de Miralles, la Baells i Sant Salvador de la Vedella, on el nostre preuat riu Llobregat i el seu afluent Mergançol conflueixen, aquesta construcció segueix els interessos de l’abastiment d’aigua per a Barcelona i el seus voltants metropolitans, i regula el cabal del riu per a garantir recs i aprofitaments industrials de les persones que hi viuen més avall. Si considerem que un metre cúbic és equivalent al volum d’una vaca adulta, la presa alberga 115 milions de vaques fetes d’aigua i nega una superfície de 365 Ha. La presa és presidida per un imponent mur de formigó de 112 m d’altura i 22 m d’amplada, amb una corvatura de 302 m que permet repartir les forces de pressió hidràuliques entre les vessants rocoses adjacents. Tot i les seves mides sobredimensionades, es temptador confabular què passaria si tal mur es trenqués i tots aquests milions de vaques aquàtiques baixéssin vall avall.

Una fina selecció d’amics, amigues, altres que coneixerem i sobretot sobretot persones que viuen i respiren fort. Que cuiden l’entorn i entenen el paisatge des de la persistència, cura i observació diària.

AMOR ETERN ABSOLUT !!

Núria Renom   *  Vinyas d’Empremta  *   Còsmic Vinyaters   *   Jordi Llorens *  ORDA Vins  *  La Natural  *  La del Terreno   *   Veronica Romero  *  Carlania Celler  *  Comalats  * Los Comuns  *  Anna Serra  *  Sara Pérez *  Vinyologia Canor *  Cal Xurriu  *  Cellers de Madremanya  *  Cuvee 3000 *  Serps SIDRA *  Ficaria Vins  *  Larural  *  Taranna poetic  *  N.S.C.A.L.H.  *  Batussa  *  Guineu  *  Oriol Artigas *  Mathias i Jordi  * La Forastera  *  Jaume Jordà  *  Amor per la terra  *  Vi Amic  *  Enlaire Vins  *  Vibop Edicions  *  Majorque Noveau  *  The Roosters  *  L’escairador  *  Cuirols

 

Instagram.com/rebenta_la_baells        ///   Instagram.com/konventzero