Iris Hinojosa-Javier Olaizola-Gerard Vilardaga

 

LA DELACIÓ

IRIS HINOJOSA – JAVIER OLAIZOLA – GERARD VILARDAGA

Coproducció:  KONVENT (BERGA) – ANTIC TEATRE (BARCELONA)

Residència artística a L’ESTRUCH, FÀBRICA DE CREACIÓ DE LES ARTS EN VIU

 

18 MAIG 2019 – KONVENT (PRESENTACIÓ)

14 AL 17 DE FEBRER 2019 ANTIC TEATRE BARCELONA (PREESTRENA)

 

 

 

1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar.

Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte (l’acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa… La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.

 


Gerard Vilardaga és poeta, fotògraf i antropòleg. L’Iris  Hinojosa ve de la dansa, les arts plàstiques i la psicologia. Els dos formen part de la companyia Tràfec Teatre. Com a parella artística desenvolupen treballs performatius més experimentals, com La perfecció és feixista o DO, que van presentar a l’Antic Teatre (2016-17). El J. Olaizola és escultor i percussionista. Amb la txalaparta ha ofert concerts arreu. Junt amb Harkaitz Martínez van presentar Parlant amb la paret a l’Antic Teatre al 2017.

Els tres són col·laboradors del Konvent, espai d’art contemporani (Cal Rosal, Berguedà). Conjuntament han creat primer Atàvic, una acció al voltant de la desmemoria col·lectiva; i ara, després d’una residència artística a L’Estruch, presenten La Delació.

 

Gerardvilardaga.com

Irishinojosa.blogspot.com

Stronkfactoria.com

 

 

 

 

 

NACIÓ DIGITAL

VÍDEO L’Antic Teatre de Barcelona preestrena «La Delació», una coproducció teatral del Konvent

 

BARCELONA.CAT

La delació’, una reflexión a tres bandas en el Antic Teatre