18 maig 2019 -21:30h – 6€

Iris Hinojosa-Gerard Vilardaga – Teatre

 

LA DELACIÓ

IRIS HINOJOSA – GERARD VILARDAGA

Coproducció:  KONVENT (BERGA) – ANTIC TEATRE (BARCELONA)

Residència artística a L’ESTRUCH, FÀBRICA DE CREACIÓ DE LES ARTS EN VIU

 

18 MAIG 2019 – KONVENT (PRESENTACIÓ)

14 AL 17 DE FEBRER 2019 ANTIC TEATRE BARCELONA (PREESTRENA)

 

1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar.

Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte (l’acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa… La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.

 


Gerard Vilardaga és poeta, fotògraf i antropòleg. L’Iris  Hinojosa ve de la dansa, les arts plàstiques i la psicologia; tots dos formen part de la companyia Tràfec Teatre i com a parella artística duen a terme treballs performatius, com La perfecció és feixista o DO, que van presentar a l’Antic Teatre (2016-17).

Gerardvilardaga.com

Irishinojosa.blogspot.com