NOUR KARA & JULIETTE CAPEL
El duet està format per Nour Kara i Juliette Capel. Nour Kara, productora iraniana de música electrònica, compon i actua en directe amb màquines analògiques i digitals. En aquest projecte la seva música electrònica, amb doble nacionalitat i amb influències experimentals, glitches, industrial, dark-wave, post-punk, EBM, coneix Juliette Capel i el seu violoncel.
Juliette Capel, multiinstrumentista, ofereix en aquest projecte una interpretació no clàssica del violoncel els sons del qual estan modulats per efectes.
The Bridge és la performance que deriva del disc Hard Fork (Orange Milk, 2022), en el què es planteja com seria una existència sense referents on agafar-se, una tabula rasa que et disposa en mar obert sense brúixola. Aquesta investigació s’alimenta dels encàrrecs i projectes que, en els últims quatre anys, ha anat construint sobre tradició i cultura, temes que no l’havien interessat massa fa uns anys, i que l’han portat a certes reflexions sobre la construcció de la pròpia identitat i el reconeixement del món i els seus codis.
Carlos Martorell és artista sonor i visual, i la seva recerca es centra en les relacions entre els éssers humans i la tecnologia, així com amb la interacció entre moviment i so. El seu diversificat corpus de treballs abasta una àmplia gamma de temes de recerca, incloent instruments i interfícies, gestos i dades biomètriques, biomusicologia, videojocs o natura.
Desenvolupa els seus propis instruments, utilitzant principalment sensors de moviment i equips MIDI no tradicionals. Mitjançant la incorporació d’aquests elements a les seves performances, afegeix les dimensions físiques i aleatòries a les seves interpretacions. A banda de les seves iniciatives musicals, el seu treball visual posa de manifest la seva habilitat per experimentar amb diversos llenguatges, motors de joc i tècniques 3D com la fotogrametria o l’escaneig. Recentment, també s’ha aventurat en els àmbits de les peçes immersives i la intel·ligència artificial, ampliant encara més els seus horitzons creatius.
Amb el seu principal projecte en solitari, Shoeg, explora abastament aquesta fascinació per la interacció entre imatge, moviment i so. Durant els últims anys, ha publicat àlbums en segells com Orange Milk (Hard Fork, 2022 / Container, 2018) i 901 Editions (The Swarm, 2018), i ha presentat els seus projectes en festivals de renom com Sónar+D, MIRA Festival, SONICA Glasgow, LEV Festival, Eufònic o Keroxen, entre d’altres.
A més, aporta la seva expertesa visual als espectacles audiovisuals de Priori, amb qui ha fet tàndem a MUTEK Montréal dins la programació del SAT i MUTEK México, i Artur M Puga, i ha experimentat amb els espais immersius en col·laboracions recents amb Ana Drucker a Decay (2023) i EXO (2022), així com en un directe immersiu per a fulldome dins el Festival MMMAD 2022.
Entre 2020 i 2022 va posar en marxa el projecte ACTE DE FE juntament amb Marc Vilajuana, Adrià Grandia i Estel Juvanteny, que combinava l’assistència d’intel·ligència artificial en temps real amb una litúrgia sonora i visual, i que questionava la nostra relació amb les màquines. En els últims anys, a més, ha col·laborat amb la ballarina Anna Hierro sota el nom d’Ensemble Topogràfic, utilitzant tècniques de captura de moviment en el seu darrer projecte, Dues Illes.
Sota el seu nom, Carlos treballa habitual per a companyies de dansa com a compositor i performer, col·laborant amb compayies com Laia Santanach, Miquel Barcelona, Kernel Dance Theater, La Taimada o Nuria Guiu.
Fur Voice és David Gracia, compositor, vocalista i productor electrònic establert a Barcelona. El seu darrer àlbum ‘Passion Tuning’ (Mutabor i Amén Discos) és una progressió del seu set en directe, una barreja de textures de sintes que evoquen estats d’ànim i la seva veu expandida per pedals al ritme de beats que oscil·len al frenesí.