KONVENT PIANO

Inauguració temporada

3 4 i 5 juliol 2020

 

 

Cartell: Salva G. Ojeda

 

KONVENT PIANO 2020

Konvent Piano engloba la inauguració 2020 del centre cultural Konvent.
En una immensa nau de l’antiga colònia tèxtil de Cal Rosal, al bell mig del Berguedà, s’hi col·locarà un piano de cua i al seu voltant set artistes durant els dies 3, 4 i 5 de juliol.
El festival proposa un recorregut per les tres generacions actuals de pianistes, una generació sòlida i consolidada, una altra jove però amb un gran rodatge a les esquenes i una altra emergent, fent des de fa pocs anys els primers passos dins de l’escena. Aquestes tres generacions s’ajunten per oferir un seguit de concerts de piano amb propostes estilísticament ben diferents.
Parlem d’Agustí Fernández, Clara Peya a duet amb Vic Moliner (ÍNDIGA), Marco Mezquida, Neus Peris i Bru Ferri a duet amb Rodrigo Hernández (OUTKID).
Les tres generacions són evidents: l’Agustí Fernàndez, professor de Clara Peya i Marco Mezquida, Neus Peris coetània d’ambdós artistes, i a la vegada en Marco professor de Bru Ferri.
Tot i representar estils i direccions diferents com la clàssica, la romàntica, la contemporània, el jazz, el pop, les vanguàrdies del segle XX, la improvisació, l’electrònica o la cançó, els cinc projectes tenen un factor comú; la investigació profunda en el so, les textures i els mons infinits que es troben dins del piano.

 

Divendres 3 juliol 2020 – Inici 19h – Puntual

MARCO MEZQUIDA  / BRU FERRI + RODRIGO HERNÁNDEZ / CLARA PEYA + VIC MOLINER

Dissabte 4 juliol 2020 – Inici 20h – Puntual

AGUSTÍ FERNÁNDEZ / CLARA PEYA + VIC MOLINER / BRU FERRI + RODRIGO HERNÁNDEZ

Diumenge 5 juliol 2020 – Concert vermut – MIGDIA

NEUS PERIS

  • Reserves a konventreserva@gmail.com
  • Aforament molt límitat

 

Agustí Fernández

Agustí Fernández (Palma de Mallorca, 1954), dins de Konvent Piano representa la generació més madura, amb una carrera perfectament assentada i una merescuda reputació internacional, és un dels músics espanyols de major projecció internacional i una referència mundial en el món de la música improvisada. Amb un centenar de CD’s publicats a les esquenes, docent de l’ESMUC i amb màsters impartides per nombrosos conservatoris d’Europa, havent treballat amb grans personalitats de la improvisació i arreu del món als festivals i sales més prestigiosos, oferirà un concert a piano sol dins el seu camp d’investigació més profund: una simbiosi del piano clàssic del segle XX i la improvisació lliure.

 

Clara Peya + Vic Moliner

Clara Peya representa la generació jove i ja consolidada de Konvent Piano. Pianista i compositora, és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografía frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme i que aquest 2019 ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura i amb el galardó a Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock per ‘Estómac’ (Satélite K, 2018).
Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. En aquesta ocasió presenta el seu projecte ÍNDIGA conjuntament amb Vic Moliner, creador incansable, baixista, contrabaixista i productor, sempre a la recerca de nous sons i de noves formes d’expressar-se a través de la música. Co-fundador de l’estudi de producció musical OLIVERA, juntament amb Pau Brugada, i actualment coliderant el projecte INDIGA que presentarà a Konvent Piano. Ha produït artistes com Clara Peya, Guadi Galego, Paula Grande, Germà Negre, David Mauricio, Magalí Sare, Pau Brugada, Xavi Torres Trio i Marala.

 

Marco Mezquida

Marco Mezquida, també un dels noms de la generació intermitja, és una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en les últimes dècades. Un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món, amb 20 discos enregistrats com a líder i co-líder, més de 40 discos com a sideman, i concerts a auditoris i sales de renom de 35 països diferents. A Konvent Piano oferirà un concert improvisat a piano sol, que és el camp d’especialització i un dels plaers personals més grans de l’artista.

 

Neus Peris

Neus Peris, representant aquesta segona generació de músics joves, brillants i amb ja una bona trajectòria a les esquenes, és un artista emocionant gràcies a la seva sensibilitat i gran comunicació en els concerts. La seva imaginació i la seva profunda comprensió musical li permeten compartir una perspectiva persuasiva i actuar amb una intemperància real. Plena de curiositat, construeix un eclèctic repertori en solitari que abarca des de Rameau fins a la música contemporània. Oferirà un concert a piano sol interpretant a Mompou, Chopin, Bach, Brahms i Cheng.

 

Bru Ferri + Rodrigo Hernández

Bru Ferri representa la generació emergent dins de l’escena pianística actual, amb el seu àlbum debut publicat l’any 2019 a piano i veu es presenta al panorama nacional amb un estil propi ben difícil de definir: les seves composicions beuen del romanticisme, de la música impressionista, de l’electrònica, el jazz i la cançó pop. Les seves poesies configuren, a través de les cançons, un discurs social crític i eclèctic. Més enllà de ser pianista, cantant, compositor i improvisador, també té experiència a l’escenari en la performance, la dramaturgia i la dansa, amb una llarga experiència a sales i teatres amb el projecte multidisciplinar SIMBIOSI, amb el duet amb Neus Borrell i la companyia de teatre LaTropical, entre d’altres. En aquesta ocasió oferirà amb un concert a duet de piano i bateria amb OUTKID juntament amb Rodrigo Hernández, un baterista i arreglista, també emergent a l’escena, experimentat amb nombrosos projectes sòlids arreu del territori nacional.