JORNADA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

 – Dissabte 1 de juliol de 2023 –

Les intel·ligències artificials (IA) han evolucionat ràpidament els últims anys i s’estan fent cada cop més presents en molts aspectes de les nostres vides. El seu ús va des de tasques senzilles com ara la traducció d’idiomes fins a processos complexos de presa de decisions en diversos camps del coneixement.  + INFO

 

18:00-19:30 . Taula Rodona amb Antonia Folguera, col·lectiu Taller Estampa i Laura Benítez.

  • Com ens adaptem a les noves tecnologies? Com ens relacionem amb les IA, present i futur immediat. 
  •  Creativitat humana vs creativitat IA? 

20:00 – Open Studios: Mostra dels projectes de les residentes d’Intel·ligència Artificial per les instal·lacions del Konvent i la fàbrica.

Tatiana Afanador López & Judit Parés Padrós

Marta Delatte (https://www.liquendatalab.com

Jonas Johansson (https://jonasjohansson.se/ )

Gabriel Lecup ( https://www.gabriellecup.com/ )

Maria Jover Pujol & Gerard Franch Lopera

David Whiting (https://www.vitling.xyz/ )

 

Antònia Folguera:

Antònia Folguera és comissària i comunicadora, i crea els continguts de conferències, podcasts i programes de ràdio. El seu treball es mou a través dels terrenys de l’art i la cultura digitals, la comunicació i la música electrònica.

És comissària de Sónar+D, el congrès de tecnologies creatives de Sónar, i forma part dels equips curatorials d’Eufònic (Terres de l’Ebre) i STRP (Eindhoven), i de les beques de l’Ajuntament de Barcelona La Capella Barcelona Producció. 

També és part de la XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona) una plataforma de podcasting comunitària, ètica i per al bé comú. Entre altres coses, a la xarxa prototipen i investiguen la ràdio del futur. També fa podcasts i ràdio en directe, i presenta i modera tot tipus d’esdeveniments culturals i tecnològics.

Twitter Antònia

 

Taller Estampa:

Estampa som un col·lectiu de programadors, realitzadors i investigadors que treballem en els àmbits de l’audiovisual i els entorns digitals. La nostra pràctica es basa en una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals, en la investigació de les eines i ideologies de la intel·ligència artificial i en els recursos de l’animació experimental.

Tallerestampa.com

 

Laura Benítez Valero

DDoctora en Filosofía, investigadora y docente universitaria. Su investigación conecta filosofía, arte(s) y tecnociencia. Profesora del Departamento de Filosofía de la Universidad Autónoma de Barcelona. Profesora en Elisava. Ha sido coordinadora del área de Teoría del Grado en Artes y Diseño de Massana, donde ha impartido Estudios Críticos y Culturales e Investigaciones en Oblicuas. Investigadora invitada en el Centro Ars Electronica y en el Centro de Estudios y Documentación del MACBA. También ha colaborado con instituciones/eventos internacionales como Interface Cultures Kunstuniversität Linz, Sónar Festival (Bcn/Hong Kong), Royal Academy of Arts London o la Universidad de Puerto Rico. Entre 2019 y 2021 ha dirigido Biofriction, proyecto europeo (Creative Europe) sobre prácticas de bioarte y biohacking, liderado por Hangar en colaboración con la Bioart Society, Kersnikova y Cultivamos Cultura.

Laurabenitezvalero.com

 

Cartell: Disseny per @derek.v.bulcke. 

Foto original (contingut) per https://www.ncaraban.com/

Imatge satèl·lit intervinguda (estil) per @berni__puig. 

Imatge generada amb NST per @perramonj.