-Sessió de vinils Martins 1971/1992-

Dissabte 30 d’octubre 2021 – A partir de les 21h

          Un Cavall Salvatge amb banda sonora és de lògica i s’incrusta a la pell i ànima.

Als anys setanta, Berga es sotmetia a una revolució i efervescència que marcaria tota una generació. Espais musicals lluitaven per escapolir-se dels últims dies d’una dictadura franquista, afegida a la difícil orografia d’una comarca molt allunyada de tot. Al món musical, a la vegada, apareixia la duresa de la música rock amb totes les seves vessants.

L’estètica, l’essència i les ganes de llibertat, coincidien en espais musicals berguedans com, el Tabal’s, el Celler, pub Gent d’Ara i el que viuria més anys i la faria més grossa: Martins.

Martins, va posar llum a les nits berguedanes des del 1971 fins l’any 1992. Iniciat per una colla d’amics, va ser Jordi Alsina qui ho va capitanejar majoritàriament. Persones de ment oberta, els quals s’atrevien a saltar-se totes les barreres  i apostar per una banda sonora de qualitat i amb molta identitat.

Martins va ser una discoteca amb un públic molt determinat i que va aconseguir ser una de les millors discoteques del moment.  Tot i ser un espai molt reduït situat a la Valldan (Berga) va realitzar concerts en directe, amb noms propis Tete Montoliu, Manel Camp Trio, Toni Xuclà.

Jordi Alsina és un apassionat de la música i la lectura. La viu i la transmet. Es tracta d’una enciclopèdia musical, de la que dóna gust poder compartir unes hores.  Amb una col·lecció de més de quatre mil vinils i més de vuit-cents cd’s, basats majoritàriament en els anys setanta, fa que els temes musicals i les grans bandes referents tornin a brillar. La vida d’Alsina ha girat sempre a l’entorn de la música. Del 1977 al 1984, conjuntament amb la seva parella, regenten la botiga de discos Abraxas, una clara picada d’ullet a Hermann Hesse i Santana. Es tracta doncs d’un melòman en majúscules.