EXPOSICIÓN – JOAN PRIEGO – ODA SALES – JAVIER OLAIZOLA

– Identitat Fragmentada –

JOAN PRIEGO – ODA SALES – JAVIER OLAIZOLA
Del 31 Març a l’1 de Maig 2016

joan p

JOAN PRIEGO


Des de Nietzsche i Freud el Subjecte ja no és una entitat estable com ho era per Kant o Hegel,  sinó un ens format per una multiplicitat de màscares. Així la nostra subjectivitat contemporània sens presenta fragmentada.

Aquesta reflexió sobre la identitat esdevé clau en l’obra d’en Priego. Les seves escultures tallades a partir de fragments de fusta reciclada, són com una mena de metàfora que ens ensenya com construïm la nostra identitat individual, alhora fragmentada i múltiple.

Així com el concepte contemporani de Subjecte s’ha creat a partir de les runes del projecte de la Modernitat, Priego també fa servir per tallar les seves escultures fusta reciclada provinent de les runes de les demolicions d’antics edificis.

Allò que abans era una biga, que orgullosa suportava el pes d’un edifici, esdevé en la seva obra un fragment de fusta que ajuda en la construcció d’una identitat fragmentada.

El projecte que Joan Priego fa especialment per Konvent, vol que les seves escultures i instal·lacions i mitjançant la ironia, ens ajudin a plantejar-nos certs aspectes fonamentals per a la construcció del nostre Jo contemporani: les nostres relacions amb els altres, les nostres relacions amb la demanda de canvi constant que ens exigeix l’actual mercat laboral, o el nostre Jo cultural.

ODAS

ODA SALES (Berga 1991)


Konvent proposa a l’artista berguedana un treball de Working Progress.

Oda Sales iniciarà l’exposició amb un zero total.

Res de res a les parets, per acabar a finals d’abril amb tot una instal·lació d’aquarel·les realitzades a partir del treball escultòric de Joan Priego.

 

 

 

cimg1878

Javier Olaizola (Renteria 1961)


KROMLECH és un proyecto que consiste en la construcción de un kromlech, que parte de la filosofía del hoy por ti, mañana por mi, del apoyo mutuo.

Una parte del proyecto lo desarrollará Olaizola, la otra será grupal, que personas se encontraran con el artista para juntos construir Kromlech o puentes de comunicación y hacer que el resultado final sea un Kromlech en Konvent, que será del pueblo, de todo aquel que quiera hacerlo suyo.

Javier Olaizola és Txalapartari desde mediados de los 80. Buscador de sonidos desde siempre, Cantero-Escultor, construcción en piedra, talla, escultura. Arte efímero (land art), dedica los últimos diez años a esta actividad.

VÍDEO: Jordi Plana Pey