CONCERT TXALAPARTA

Dissabte 12/08/2017 – 19:30 h

HARKAITZ  MARTINEZ DE SAN VICENTE I JAVIER OLAIZOLA

 

foto-TX

Exterioritzar, compartir i aprendre de l’altre són tres accions que van lligades amb l’ús de la txalaparta, un instrument autòcton del país Basc, tocat simultàniament per dues persones. Cadascuna amb dues makiles (pals), amb què es pica verticalment. Fusta, pedra i ferro són els materials més utilitzats. Aquest instrument està relacionat amb l’elaboració de la sidra, Sagardo Deia (la crida de la sidra).

Harkaitz Martínez de San Vicente ha participat en projectes de Kepa Junkera, Pat Metheny, Carlos Núñez i Dulce Pontes.

Amb l’espectacle Oreka Tx ha recorregut el món des de fa disset anys, donant a conèixer el so de la txalaparta, instrument de percussió basc.

En aquesta ocasió, Harkaitz, s’acompanyarà del ja conegut Javier Olaizola. Artista i escultor que forma part de l’equip Konvent.

La txalaparta és un instrument musical de percussió relacionat estretament amb la identitat cultural del país basc. És únic per la seva forma física i la manera de tocar-se. Està format per varis taulons de fusta, col·locats sobre dos suports. La fusta vibra lliurement quan els dos txalapartaris la colpegen verticalment amb els seus pals.

 

IMG_5796

ENTRADA 5€

IMPROMTUS