Divendres 26/05/2017 – 20h

SOPA DE GANSO

SOPA DE GANSO (1933 VO) 70 min.
Director: Leo McCarey.
Actors: Groucho, Harpo, Zeppo i Chico Marx,

 

Sinopsi: La República Democràtica de Freedònia, un petit país centreeuropeu es veu amenaçada per la dictadura del país veí. Dos espies de prestigi es veuen involucrats al mig.

 

Konvent inicia una nova aposta audiovisual, basada en l’aprenantatge i l’entreteniment, a partir de la qual cada setmana es projectaran pel·lícules que trenquin amb la indiferència i la prostitució de la indústria audiovisual, per convidar el públic a anar, si escau, una mica més enllà.

 

Una selecció de LOLA BESSES, amb projeccions que intercalarà films clàssics, emblemàtics o moderns, alguns d’èxit i altres fracassats, buscant sempre un codi de sorpresa, reflexió i lliure interpretació. “Buscarem pel·lícules que no deixin indiferent, que facin que la gent es pregunti el per què”, ha explicat LOLA BESSES.

 

Tot un seguit de pel·lícules particulars, pensades, repensades i escollides al mil·límetre, a través de les quals es farà balanç d’un art que, segons considera, es troba en “bon estat de salut”, malgrat el mar de brossa que sovint l’envolta.
LOLA BESSES ha estat, durant tota la seva vida, fortament vinculada al món del cinema i l’audiovisual. Als anys setanta va començar a treballar amb el director de cine Pere Portabella, va formar part de l’equip de creació de l’Institut de Cine Català i va tirar endavant diversos muntatges i storyboards publicitaris. Al llarg dels anys, les pel·lícules i la passió pel cinema han ocupat la seva vida, convertint-se en un dels referents berguedans en aquest àmbit, malgrat voler-ho viure des de la rereguarda.