Konvent és l’Antic Teatre

3, 4 i 5 novembre 2016  

            Durant tres dies consecutius, Konvent (Cal Rosal) i Antic Teatre (Barcelona) és fusionen per crear un únic so. Cultura i art. És aquest espai barceloní qui ens ha convidat a aportar arts a la capital més destructurada del país a nivell artístic. Seguint la temàtica expositiva que estem duent a terme al Konvent fins el 4 de desembre, Art, Activisme i Terrorisme, hem decidit no fer cap exposició,  sinó presentar el que som nosaltres. L’essència no gens decorativa. L’ànima. Ja que no podem desmuntar l’edifici, ni tenim intenció, perquè som defensors del territori i de la diversitat berguedana, hem convidat a tots els artistes, que siguin ells qui ens mostrin la seva cara, discurs, teories i colors.

k

Barcelona es desvincula cada vegada més de l’art i la vida creativa. Són les comarques d’interior qui ofereix propostes amb criteri i fons. L’aterrament de Konvent a Barcelona és la mostra dels bíceps que s’han curtit des de la distància i somort. Konvent ha teixit una xarxa que es desplega per tot el país. Per aquest motiu la col·laboració amb l’Antic Teatre és una mostra educada i constructiva de respecte i admiració entre ambdues parts.

Les propostes que presenten defugen de l’art estètic, per aportar projectes engendrats al nostre edifici. Engeguem amb KonventCuina, el projecte que ens ha finançat i que ha provocat més recel a casa. Un motor que es desvincula dels logaritmes ancestrals i que ha produït més admiració que vòmits. Encetarà amb experiència gastronòmica, elaborada amb herbes del jardí del Konvent i productes berguedans, fets amb les mans, cor i ànima. Tot allò que ens atreu i enamora. Ja ho sabeu els que ens coneixeu.

DIJOUS 3 NOVEMBRE – 21:00h

KonventCuina + Techno claké

DIVENDRES 4 NOVEMBRE – 21:00h

POESIA ESTRIPADA – 5€ (Festival Poesia Escènica)

Martí Sales i Núria Martínez presenten Alcohol

Enric Casasses presenta Enric Casasses

Víctor López presenta Girar

Gerard Vilardaga i Iris Hinojosa presenten Lactum

Josep Grifoll, Montse Grifoll i Carlos Carbajo presenten Poble poema

Poesia Estripada és un viatge a través de la hibridació entre la poesia i diferents disciplines artístiques que es conjuren per sortir plegades a escena. Paraula, acció i devoció de la mà de cinc propostes poètiques úniques per trencar el faristol i uns quants esquemes. Perquè com diu un vell eslògan revolucionari: “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”

La poesia no és un fenomen aïllat, una relíquia que calgui protegir entre versos críptics, s’enriqueix quan s’empastifa. En definitiva, aquest és un passeig per pràctiques que tenen la poesia com a punt vital, però també s’alimenten de d’altres formes d’expressió.

DISSABTE 5 NOVEMBRE – 21:00h

ELECTRÒNICA – 5€

NO PARFUM

Martí B. i Samuel M., tàndem que empra guitarres, caixes de ritmes, baix i sintetitzadors per conciliar sons analògics i digitals en terrenys de la música Abient, IDM i el Techno.

D. HUMO

Fa més de 10 anys que en David es comunica a base de seleccionar música allá on el conviden. Majoritàriament, el seus sets estan enfocats cap a l’estil més profund del techno tot i que per ell, esdeveniments com aquest, son oportunitats per deixar-se portar cap a altres terrenys en els que també es sent molt còmode.
L’hem pogut escoltar en dues ocasions en el nostre Jardí Electrònic i en l’edició de les Jornades Electròniques de fa dos anys i és per això que podem afirmar que tant l’entorn com el moment són els que realment configuren les sessions de D. Humo i ho fan d’una manera que ajuda al públic a percebre matisos que altrament no percebria. “
abril-1

Konvent, convertit com espai referent artístic estatal i situat a Cal Rosal (berguedà) és un edifici, una associació i un projecte social i cultural que vetlla per interrelacionar l’entorn amb la producció cultural. Difón lliurement l’art i el treball de les persones i col·lectius involucrats, gestiona propostes i exposicions, dinamitza i coprodueix projectes innovadors de variades temàtiques i, dignifica i dóna a conèixer les potencialitats del territori.  Konvent està integrat per artistes i activadors que provenen del món de les arts, amb una àmplia solidesa contrastada dins del món de la cultura.

anticAntic Teatre – Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona.

Antic Teatre és un dels referentsde l’escena independent actual.Un centre de recursos de les arts multidisciplinars per a la investigació i el desenvolupament de nous llenguatges escènics.

La seva missió és recolzar i fomentar la capacitat d’experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals. Compromès amb la recerca denous llenguatges del cos i moviment, noves dramatúrgies i noves tencologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.

Imatge cartell: RIOT ÜBER ALLES

Premsa:

NACIÓ DIGITAL  03/11/2016

El Konvent fa el salt a Barcelona durant tres dies

TIME OUT 04/11/2016

El Konvent a l’Antic Teatre

ARA.CAT 03/11/2016

L’art radical del Konvent, a Barcelona

AQUÍ BERGUEDÀ 04/11/2016

Konvent porta a Barcelona l’art amb criteri i fons de les comarques centrals

LA MEVA BARCELONA 04/11/2016

El Konvent aterra a l’Antic Teatre

TASTA.CAT 03/11/2016

Konvent de Cal Rosal i Antic Teatre de Barcelona uneixen esforços aquest cap de setmana per oferir Cultura i Art

BARCELONA CARPEDIEM 03/11/2016

El Konvent A L’antic

Primera connexió entre dos dels grans referents actuals de les propostes culturals a casa nostra, Cal Rosal visita Barcelona i proposa cuina, poesia i electrònica. La carretera ja no és excusa.

REGIÓ 7 04/11/2016

El Konvent de Cal Rosal fa estada a Barcelona durant tres dies