ALBERT CIRERA+ANTONI CARNÉ – Pintura i música –

Dissabte 24 d’agost 2019 – 22:00h

 

ALBERT CIRERA + ANTONI CARNÉ en concert

Dissabte 24 d’agost 2019

Pintura i música en directe.

Konvent

Antoni Carné (Sant Feliu de Codines, 1964)

No recordo exactament quan va començar aquesta dèria. Barrejar colors i formes sempre ha estat part de mi d’una manera indestriable. No m’entenc sense pintar.

La meva formació és absolutament clàssica. Començo d’adolescent estudis amb Joan Torrabadell (Medalla nacional d’aquarel·la) i ell m’ensenya els rudiments bàsics de l’ofici, així com una certa “filosofia” sobre aquest món.

Aviat m’avorreixo: els paisatges, els nus, les natures mortes em cansen. Estic a punt de deixar-ho però, oh miracle!, descobreixo Klee i Dubuffet, que veien coses que jo només intuïa. S’obre un univers nou: formes, pigments, tècniques, tot pren un altre sentit. Puc, finalment, utilitzar la pintura com a arma de revolta.

Col·laboro amb l’artista argentí Carlos Méndez. Tot es torna orgànic, tot remet a la terra, a la sorra, a la poesia, que és la millor arma per combatre l’estupidesa.

Exposo a França. A Ceret i Perpinyà conec gent que ha conegut Picasso i Manolo Hugué. Parlo amb Joan Ponç, Robert Sanas i d’altres. Són anys de creativitat violenta.

El temps —aquest cretí— encalma la tempesta —almenys aparentment— i actualment treballo en la direcció contrària: només vaig en cerca d’allò que és senzill, proper i en contacte íntim amb la natura i jo mateix. Decididament, haig de desaprendre a dibuixar. La matèria, la poesia (sempre) i una sola certesa: pinto perquè no vull fer res més..

Instagram.com

WORDPRESS

Albert Cirera (Igualada 1980)

Amb més de 30 gravacions en els últims 5 anys, Albert Cirera és un dels saxofonistes més actius i versàtils de la península Ibèrica, sol·licitat tant en l’escena de més avantguarda com la més “maisntream”. Després de 5 anys residint a Lisboa (2013-2018) on l’han permés tocar i crear vincles artístics amb Joao Lencastre, Carlos Zingaro, Gabriel Ferrandini, Herânin Faustino o Abdul Moaimem. Actualemt resideix a Copenhagen on desde fa un any estudia al Rythmic Music Conservatory.

Ha tocat amb Agustí Fernandez, Joe Morris, Barry Guy, Andy Moor, Jaume Llombart, Hugo Antunes, Massa Kamaguchi, David Mengual, etc però sobretot amb Ramon Prats amb qui formen el ja mític duo, Duot (premi AMJM 2012 millor grup) . A part de liderar els seus propis grups, A.C & Tres Tambors (premi Enderrock millor disc de Jazz 2018), A.C. Lisbon Trio. Forma part de diferents projectes com Memoria Uno, A.Fernandez Liquid Trio/Quintet, Octopussy Cats o Fail Better.

Comença els estudis de música i violí a l’esdat de 6 anys. Més tard agafa el saxo com a instrument principal de la mà de Alfons Carrascossa. En 2006 es gradua a l’Escola Superior de Música de Catalunya, estudiant amb Eladio Reinón, Xavi Figarola, Dani Pérez o Agustí Fernández. També va estudià al Royal Conservatoirum de la Haya (Holanda) amb John Ruocco. Ha rebut consells de Tony Malaby, Ellery Eskelin, Bill Mchenry o Perico Sambeat.

Més informació a www.albertcirera.com