VIC CIUTAT GEGANT

– Del 8 de juliol al 30 d’octubre de 2022 –

Església de la Pietat – VIC

VIC CIUTAT GEGANT és una exposició que explica l’origen de la festa i el seguici de Sant Miquel, inclou les experiències dels seus protagonistes i exhibeix els gegants, els caps de llúpia i tot el bestiari de la ciutat de Vic.

Es tracta d’una exposició didàctica i emotiva, explicada en veu pròpia i que posa èmfasi en mostrar la situació actual de la cultura gegantera i del bestiari de la nostra ciutat. Del 8 de juliol al 30 d’octubre d’enguany, a la nau central de l’església de la Pietat, podreu contemplar la importància que ha tingut i té el Seguici de la Festa Major de Vic –postulat a convertir-se en festa d’interès nacional- i al mateix, entendre aquesta tradició com un element viu de cohesió cultural. És una exposició oberta a tothom, pensada per interpel·lar des de l’emoció que genera el folklore popular a casa nostra així com reivindicar la importància històrica i cultural que té per la identitat de la ciutat i el territori.

VIC CIUTAT GEGANT està organitzada per les Comparses del seguici festiu popular de Vic, l’àrea de cultura, l’àrea de turisme i l’espai Vicpuntzero de l’Ajuntament de Vic, i comissariada per Konvent.

Inauguració dimecres 7 de juliol 2022
informació i horaris:   https://www.vicpuntzero.cat/
VIC CIUTAT GEGANT
Participen (per ordre alfabètic)
Aina Casabella, Carme González, Carme Casanova, Enric Andreu, Jan Casellas, Joan Parera, Lluís Toran, Mercè Alié, Mercè Lladó, Miquel Subirats, Montse Comes, Pep Cumeras,
Roger Albert, Ton Andreu, Xavier Cervera.
Organització
Comparses del seguici festiu popular de Vic, l’àrea de cultura, l’àrea de turisme i l’espai
Vicpuntzero de l’Ajuntament de Vic.
Comissariat i disseny expositiu
Konvent  – Gil Roca, Pep Espelt i Rosa Cerarols –
Direcció de vídeo
Pep Bosch
Sincronització audiovisual
Marc Vilanova
Disseny gràfic
Clàudia Kidai
Il·lustració cartell
Luci Gutiérrez
Imatges d’arxiu
Joan Parera, Sergi Mir Viñolas, Dani Feixas, Albert Bagué

Fotos: Sergi Mir