Veure espermatozoides al riu + “La Cave” – Vídeo documentals

– 17 de novembre 2023 – 19:30 h

19:30h – Veure espermatozoides al riu d’Anna Bosch Miralpeix

Presentació de ‘Veure espermatozoides al riu’, un vídeo-assaig que traça un recorregut no lineal ni conclòs sobre qüestions relacionades amb l’origen del desig maternal, el concepte de família i la reproducció assistida.

“Veure espermatozoides al riu són aquells fragments, retalls de la vida, records nostres i d’altres que ens hem apropiat; material que hem utilitzat per anar modulant la nostra història. En el cas concret d’aquest capítol, em refereixo a aquella part de la història referent a la sexualitat que considero que està en la construcció de les bases del desig maternal. Els marcs de coneixement establert, la família i les estructures que reproduïm per atzar o per sentir-nos part, per no diferenciar-nos i perpetuar valors.”

Anna Bosch Miralpeix és fotògrafa documental. Va realitzar els seus estudis de fotografia a l’IEFC a Barcelona i a l’ICP a Nova York. El 2023 es va graduar en Arts per la UOC i actualment està fent un Màster de recerca en Arts i Disseny a EINA. És membre fundadora del col.lectiu Ruido Photo, l’escola Ruido i el CFD Barcelona/FUGA. Els seus projectes han estat exposats a museus com el Caixaforum de Barcelona y Madrid, publicats en mitjans locals i internacionals com The New York Times, 6 Mois Magazine, el País Semanal, el diari Ara i autopublicat el llibre ‘Bubble Beirut’.

Annaboschmiralpeix.com

 

22h – “La Cave” de la Camille Santacreu

Camille Santacreu és una artista resident a Perpinyà. Va dirigir una pel·lícula que es va presentar al cinema Castillet, durant el festival internacional de cinema i llibre d’art: La Cave.

La Cova és un lloc on diversos artistes convidats per Camille van passar una estada més o menys llarga, completament tancats en un espai tancat i inaccessible, excepte per a ells mateixos. Camille reflexiona sobre el confinament i la solitud. Cada artista va filmar moments d’aquesta experiència solitària amb una càmera.

A través d’aquests diferents testimonis posats punta a punta, Camille Santacreu ofereix una pel·lícula intimista que testimonia què representen aquestes diferents facetes davant d’aquest confinament. El temps pren una dimensió sorprenent segons certs artistes desproveïts de marcadors temporals que s’autodenominan “EL TEMPS”.

L’associació Jeune Création liderada per Jérémy Chabau, que també va participar en aquest moment experimental, és soci del festival. Va proposar a S. Planas, fundador del festival, una associació amb Jeune Création que va ser fundada l’any 1949. Presidida, dirigida i animada per artistes, Jeune Création difon i dóna suport a pràctiques artístiques emergents i professions creatives. Cada any organitza un festival internacional d’art contemporani, dirigeix ​​la programació d’una galeria a Romainville, un programa de residències a Marsella amb la Cabane Georgina, una producció ambientada a Vitry-sur-Seine i inventa nombroses obres fora de les muralles. també realitza accions educatives i solidàries. T.Clerc escriptor i intèrpret es treu la seva noble part del cos: la part superior. Es despulla mig nu i deixa la imaginació de l’espectador als seus propis pensaments. A través d’aquesta actuació, lloa Claude Simon. El seu següent llibre es diu Cova, sense relació amb l’obra de C Santacreu (text Caroline Morel Fontaine)