TALLER DE REVESTIMENTS NATURALS

 – Dijous 2 de juny de 2022 –

Firàbitat organitza un taller de revestiments naturals

El proper dijous 2 de juny, a les portes de  l’inici de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica d’enguany, Firhàbitat ha organitzat un taller de revestiments naturals. Serà durant tot el dia a les instal·lacions del Konvent de Cal Rosal i de la mà dels professionals de l’escola-taller Orígens, especialitzada en bioconstrucció. Els alumnes participants aprendran a aplicar morters de calç i argila sobre parets.

Durant la jornada es combinarà la teoria amb la pràctica, amb l’objectiu d’apropar els alumnes a l’elaboració de morters base d’argila i calç hidràulic, la iniciació en l’ús de la llana per a l’aplicació de morters, introduir-los també en les composicions per capes finals en estucs de terra i calç i en l’elaboració de morters fins d’argila i calç aeri.

El curs anirà a càrrec d’Oriol Balliu, Rafael Medina i l’Equip de talleristes i formadors d’Orígens, Escola Taller de Bioconstrucció.

La formació té un cost de 75 euros i les inscripcions es poden fer al telèfon 646 436 654 o a info@firhabitat.com

 

El revestiment

Revestir una paret és una tècnica molt antiga que pot abastar des d’una capa de protecció dels murs fins varies capes superposades amb una capa final merament decorativa. Els revocs han anat evolucionant a mida que s’anaven incorporant diferents materials i això ha permès que apareguessin gran multitud de tipus per complir les més diverses funcionalitats.

Els valors de la calç i l’argila responen als més alts estàndards de la indústria, i a més son naturals, i per tant potencien la salut de les persones i l’equilibri del medi, dos dels principals objectius de la bioconstrucció.

Durant el curs, primerament, s’ensenyaran els conceptes per fer capes base amb morter d’argila i amb morter de calç. Qui no s’hagi enfrontat amb les mans a aquests materials, adquirirà noves capacitats pràctico-constructives alhora que restarà vinculat per sempre a un món fascinant..

Qui tingui les mans un xic expertes, podrà experimentar, diferents tècniques d’acabats tals com l’estuc, el planxat i l’arremolinat fi.

Per últim, tothom podrà contrastar i enriquir la seva experiència amb els nostres docents.