SETMANA SANTA 2017

COS / ÀNIMA / PARAULA

PASQUA 2017

És Pasqua i arriba la bona sort. L’alegria dels migdies i les processons dels noms ordenats alfabèticament. Ens pronunciem amb el terme cultura i religió de l’extraradi. De divendres a diumenge. Us presentem les nostres propostes per sentir-se despenjat de les hores i marcians esporàdics. Benvingudes siguin les caramelles, els ous i les mones.

 

 

MUDANCES

Mudances és l’exposició que presentem tot el mes d’abril. Mobles que són escultures. Màquines tèxtils que són peces arquitectòniques. Artistes que són persones. Tres propostes de mà d’en Thomas Keis, Carles Generó i Konvent Activistes.

 

VIA CRUCIS SEGONS KONVENT

L’art forma part del nostre dia a dia. La cultura esdevé un pol de partida dins de la societat. Directa o indirectament. Aquesta setmana santa, fem una relectura del què pot representar insòlitament la no processó dins d’un context desvinculat de segons quins esquemes.

DIVENDRES SANT – 19:00H (EL COS)
ION ARRETXE (Àudio)
INTXAURRONDO, ‘LA SOMBRA DEL NOGAL’
El terrorisme és tan actual com la religió. Contraposem discursos. Mentre ETA es desarma, les processons omples ciutats senceres. Quin és el límit. Com ens sentim més protegits. Pistoles o Sants. Tot sembla estar molt lluny de les nostres vides. Però encara respirem prejudicis fins i tot amb el cafè amb llet.

DIVENDRES SANT – 20:00H

Tiro en la cabeza (Film)
Espanya, 2008.
Director: Jaime Rosales.
Intèrprets: Ion Arretxe, Iñigo Royo, Jaione Otxone, Ana Vila, Asun Arretxe, Nerea Cobreros, José Ángel Lopetegui, Iván Moreno, Diego Gutiérrez
Durada: 85 min.

El 2 de desembre del 2007, 3 etarres van assassinar dos guàrdies civils(Fernando Trapero i Raúl Centeno) amb els que casualment es van trobar en una cafeteria a Capbreton, a la regió francesa de les Landes.

DISSABTE NO/SANT – 20:00h (L’ÀNIMA)
CAPELLA KONVENT

Entre benedicció i bona o mala sort. Transformem l’aspecte de la capella del Konvent per santificar-lo en forma de peça d’art i vivència. Els assistents formaran part d’una aventura sacra i artística. Degustarem el vi, el ritual i el pa com a mostra de l’estètica d’un acte religiós i de ritual. Proposem donar un gir a les sensacions de la setmana santa i per recrear o cercar una reflexió del menjar i el beure.

DIUMENGE SANT – 19:00h (LA PARAULA)

La paraula és el que ens queda després d’una reflexió. La nit i el dia. Entre ressuscitar i el pas lent d’una eternitat. Diumenge el dediquem al working process de la mà de dos dels artistes de La Poderosa. Una setmana a la recerca del cos i les paraules.

18:00h – MARIDATGE D’HERBES REMEIERES I CAVA (VICTÒRIA VINS) – 20 €