3 agost 2019 – Avià – 18h

BÀT Fotoperiodisme Documental

 

 

Samuel Aranda a BÀT Fotoperiodisme Documental 2019 – Entrevista:  Xavier Gual

 

VISITA GUIADA AMB L’AUTOR

Dissabte 3 d’agost 2019 – 18h

Avinguda Pau Casals, 22 – AVIÀ

 

El 3 d’agost s’inaugurarà als carrers d’Avià, l’exposició d’en Samuel Aranda, considerat un dels millors fotoperiodistes del món i guanyador del World Press Photo 2011 farà una actuació al centre històric d’Avià durant tot l’estiu.

Aranda ha fet una estància al Konvent durant les darreres setmanes per captar fotogràficament l’essència del territori i convertir-ho en una exposició de fotografies de gran format als carrers i places. La inauguració serà el dissabte dia 13 de juliol i és una proposta inèdita en el món de la fotografia que acollirà el Berguedà.

Durant tot l’estiu les fotografies quedaran exposades al nucli d’Avià i seran el centre d’acció per tal que tothom que vulgui les pugui veure de forma privada o amb les visites guiades que es faran.

BÀT Fotoperiodisme documental està realitzat amb l’ajuntament d’Avià i Konvent de Cal Rosal (Berguedà).

 

Samuel Aranda.

Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès, 1979) és un fotoperiodista català, guanyador del World Press Photo of the Year i Premi Nacional Espanyol de Fotografia. Com a fotògraf independent Aranda publica en diverses publicacions, com ara The New York Times, The Guardian, Time, Newsweek, El País o el Magazine de La Vanguardia, encara que des de 2010 també treballa per l’agència Corbis Images. Les seves principals influències són Joan Guerrero, James Nachtwey i Stanley Greene.

A principis de juny de 2013 una de les fotografies d’Aranda va ser objecte de polèmica per part del Ministre d’Afers Exteriors. En un dels seus reportatges[17]publicats al diari The New York Times el setembre de 2012 apareix una fotografia on es veu una persona cercant menjar en un contenidor; el treball d’Aranda es titulava A Espanya: austeritat i fam, i retratava les conseqüències de la crisi econòmica i social de l’estat mostrant la realitat en que viuen famíliesdesnonades, persones que busquen en les escombraries, i menjadors socials. En unes declaracions a LaSexta García-Margallo va acusar el fotògraf de mentir, insinuant que les fotografies havien estat preses a Grècia i no a Espanya; l’endemà Aranda, en una entrevista conjunta amb Emilio Morenatti (Premi Ortega y Gasset de Periodisme Gràfic 2013 i FotoPres 2009) al programa Àgora de TV3, va defensar-se assegurant que les fotografies havien estat preses a l’estat, i moltes a Catalunya; concretament, la imatge de la polèmica havia estat feta al Carrer Barcelona de Girona.[

 

Fotos: Jordi Plana Pey

 

 

 

 

PREMSA

23/07/2019 AQUÍBERGUEDÀ

Un dels millors fotògrafs del món aterra a Avià per omplir les parets del poble de fotoperiodisme

 

 

18/07/2019 TV3

Exposició “BÀT. Fotoperiodisme documental”. Konvent de Cal Rosal, Berguedà. Fins al 29 de setembre

 

10/07/2019 NACIÓ DIGITAL

Samuel Aranda exposa a Avià una mostra inèdita amb fotografies dels veïns del poble

 

10/07/2019 REGIÓ 7

Aranda estrena a Avià una mostra inèdita que fa protagonistes els veïns del poble

 

 

10/07/2019 TELEVISIO DEL BERGUEDÀ

L’art del fotoperiodisme documental

9/07/2019 BONART

BAT FOTOPERIODISME DOCUMENTAL, AL KONVENT

 

9/07/2019 ARTNEUTRE

BAT Fotoperiodisme Documental 2019 | Konvent de Cal Rosal i Avià