EXPOSICIÓ

Del 3 al 26 de juliol 2020

 

Micaela by Romina Ressia

La primera exposició de l’any de Konvent parla directament de la censura i del tractament dels cossos femenins a les xarxes socials. Moltes de les imatges son eliminades com a fet de l’ofensa que pot ocasionar. Una manera de tapar la veu i figura de la dona. Per aquest motiu, algunes de les imatges, seran de gran format i cobriran parts de la façana de l’edifici del Konvent i la resta també es situaran totes a l’entorn de l’edifici i no s’haurà d’accedir dins per poder-ne gaudir.

Com a suport a l’obra de Romina Ressia i el seu important concepte, totes les obres seran destruïdes completament l’últim dia de l’exposició.

 

VENUS

VENUS és el projecte de la fotògrafa ROMINA RESSIA realitzat en 2019 inspirat en la societat contemporània, però influenciat en la seva estètica per l’obra Venus de Botticelli. Particularment, la pintura usada com esbós amb fons negre de la seva mes coneguda obra “el naixement de Venus”. En aquesta pintura s’observa una dona rossa que cobreix les seves parts íntimes amb la seva mà. Aquesta Venus ha estat durant segles la representació de l’ideal de dona, establint paràmetres de bellesa que travessen la història fins als nostres dies. D’altra banda se la identifica amb la llibertat, ja que va ser la primera vegada que es retratava a una dona mostrant el seu cos lliurement sense un significat catòlic. Això especialment, va resultar de gran interès com a contrapunt a la censura que s’observa avui en dia en xarxes socials respecte de el cos femení i de l’art, que són interpretats com una cosa ofensiu que ha de ser eliminat.

És una característica molt present en l’obra de l’artista l’ús d’anacronismes i referències històriques com a pont per a crear una comparació que permeti analitzar i explorar el present a través de similituds i diferències amb el passat.

Respecte les dones que van participar no hi va haver cap exigència física ni de cap naturalesa, ja que el propòsit era interpretar en forma àmplia la bellesa femenina.

ROMINA RESSIA

Va néixer el 1981 en una petita ciutat de la província de Buenos Aires, a Argentina. Apassionada per l’art, especialment dels grans mestres de la Pintura Clàssica, i després de graduar-se en Ciències Econòmiques, va començar una ràpida i reeixida carrera en el camp de la Fotografia que la va posicionar fortament en l’escena internacional.

L’última dècada, ha rebut múltiples premis i ha estat titulada “Fotografa de l’Any” pels International Color Awards el 2017. Un any abans, el 2016, va ser seleccionada per The Women ‘s Forum for the Economy and Society, a França (d’acord amb el Financial Times un dels cinc fòrums més importants de el món) com una de les 17 dones joves d’aquest any en vies de convertir-se en figures influents del món.
Ha treballat per a marques de renom internacional. Els seus treballs estan representats per galeries d’art a Londres, Edimburg, Bèlgica, Suïssa, Myknos i Los Angeles i han estat exposats en mostres individuals i de grup en museus i galeries de les ciutats mes importants de món, com Londres, Nova York, Paris, Milan, Zuric, Brussel·les, Buenos Aires, entre moltes altres.

Rominaressiaph.com