RED CORNER – DIMITRI XATÓ

– Exposició –

Fins finals d’agost 2021

“Red Corner »

Instal·lació de l’artista Dimitri Xato    /     Instagram.com/dimitrixato

Lones micro-perforades amb llums negres i vermelles.

Les imatges icòniques de l’art mundial estan a l’espera d’uns visitants que potser no vindran a causa del toc de queda.

Aquest projecte va néixer a Ille (Rosselló) durant un dels primers confinaments de la Covid amb toc de queda i davant la clausura d’espais culturals, utilitzant la façana com a únic espai expositiu possible i qüestiona sobre la situació de l’art en un context que determina la cultura com a no essencial (com ha passat durant el primer confinament a l’estat francès).

Critica amb les conseqüències de la crisi sanitària, transformant la façana en un autèntic manifest visual. Ensenya icones del món de l’art darrera les finestres com els/les prostitutes d’Amsterdam, esperant a un client que no vindrà.

Amb la crisi i sense clients artistes i centres d’art s’hauran de prostituir per continuar existint ?

Aquest és el qüestionament de la instal·lació de l’artista Dimitri Xató. Artista que dona l’alerta sobre l’estat de debilitat general i d’esgotament d’una total d’una gran part d’un sector important de la cultura.

L’obra va ser penjada per primera vegada a la façana del centre d’art La Providence d’Ille sur Tet, en el marc del cicle d’exposicions de façana, “l’Art hors les murs », de cara als vianants i amb la intenció de l’artista que vagi continuant viatjant. De moment es podrà veure al Konvent fins finals d’agost del 2021.

La Providence és un espai col·laborador i amic de Konvent, que afavoreix la interacció entre el seu territori natural i la pràctica artística contemporània.  Treballen en l’àmbit transfronterer de l’art i internacional i dedicat a exposicions i residències artístiques internacionals, situat en una històrica casa catalanaamb molta ànima i històrica, la Casa Descatllar,  al cor del nucli antic de l’Ile. (DE ILLE)