RED CORNER – DIMITRI XATÓ

Exposició

Fins finals d’agost 2021

 

“Red Corner »

Instal·lació de l’artista Dimitri Xato

Lones micro-perforades amb llums negres i vermelles.

Les imatges icòniques de l’art mundial estan a l’espera d’uns visitants que potser no vindran a causa del toc de queda.

Aquest projecte va néixer a Ille (Rosselló) durant un dels primers confinaments de la Covid amb toc de queda i davant la clausura d’espais culturals, utilitzant la façana com a únic espai expositiu possible i qüestiona sobre la situació de l’art en un context que determina la cultura com a no essencial (com ha passat durant el primer confinament a l’estat francès).

Critica amb les conseqüències de la crisi sanitària, transformant la façana en un autèntic manifest visual. Ensenya icones del món de l’art darrera les finestres com les prostitutes d’Amsterdam, esperant a un client que no vindrà.

Amb la crisi i sense clients artistes i centres d’art s’hauran de prostituir per continuar existint ?

Aquest és el qüestionament de la instal·lació de l’artista Dimitri Xató. Artista que ja dona l’alerta sobre l’estat de debilitat general i d’esgotament d’una total d’una gran part d’un sector important de la cultura.

L’obra va ser penjada per primera vegada a la façana del centre d’art La Providence d’Ille sur Tet, en el marc del cicle d’exposicions de façana, “l’Art hors les murs », de cara als vianants i amb la intenció de l’artista que vagi continuant viatjant. De moment es podrà veure al Konvent fins finals d’agost del 2021.

La Providence és un espai col·laborador i amic de Konvent, dedicat a exposicions i residències artístiques internacionals, situat en una històrica casa catalana, la Casa Descatllar, al cor del nucli antic de l’Ile. (DE ILLE)