Que rebenti la Baells

– 19 i 20 de maig de 2024 –

Fira de vins de mínima intervenció

Aquest any tornem amb “Que rebenti la Baells” més buida, però més plena de vi que mai! Hem convidat un total de 47 vinyerons/es d’arreu amb una història comuna. Promouen i practiquen una agricultura respectuosa amb la natura i l’entorn, evitant l’addició de productes químics a la vinya  i durant l’elaboració del vi, buscant l’expressió natural del suc de raïm fermentat espontàniament.

 

Un any més hem apostat per consolidar la relació amb productors/es que ens acompanyen pràcticament cada edició de la fira, així com incorporar vinyerons/es que no han participat mai. La intenció sempre és garantir un espai important per projectes nous i petits que encara no estan àmpliament consolidats ni reconeguts. La majoria de vinyerons/es treballen a Catalunya, així com destaquem les que venen de la Sierra de Gredos i Múrcia i enguany incorporem un vinyeró de Mallorca, un projecte familiar d’Itàlia, un de França, una bodega reconeguda de Granada i una altra de Màlaga.

 

Vinyerons i vinyerones

Amor per la Terra, Bàrbara Forés, Barranco Oscuro, Batussa, Cal Cols, Can Descregut, Case Vecchie, Celler Ca Foracaime, Celler Can Morral del Molí, Celler Eravi, Celler Los Daus, Celler Nessu, Celler Talcomraja, Celler Tuets, Cellers de Madremanya, Clos de Peguera, Còsmic Vinyaters, Domaine La Robina, DUES ALES, Eloi Cedó i Nacho Pistacho, Enlaire Vins, Entre Vinyes, Finca La Despeinada, Guadalupe Yañez, La del Terreno, lafleca vins i vinyes, La Forastera, La Furtiva, La Natural, Larural, Los Comuns, Lucy Chilvers, Niloufar, ORDAVins, Ouiea Vins, Patricia García Viticultora, Samuel Párraga, Serps Sidra, Sisqueda, Suc Suc, Tarannà Poètic, Un Sol Cel Vins, Vinos Ambiz, Vins de Quimera, Vinyas d’Empremta, Vinyes de Palou, Vinyes que Atrapen

 

Taula compartida

La taula compartida va dirigida a vinyerons/es que treballin el vi amb la mateixa filosofia que promovem a la fira i no han tingut cabuda enguany al cartell. Cellers novells, arriscats i respectuosos que tinguin ganes de compartir experiències i el seu producte amb els assistents de la fira i els altres productors/es. La taula compartida obre les portes a descobrir novetats i crear xarxa.

Ràdio Màxima Intervenció

Ràdio Màxima Intervenció és molt més que una simple ràdio. És un directe vibrant que busca la màxima intervenció al voltant del món del vi de mínima intervenció. RMI son sessions d’una hora que compaginen debats suculents amb cates sorpresa. Ens arrelarem fort per després enlairar-nos, ser volàtils però amb ànima i acompanyades de gent amb molta categoria que té moltes coses per explicar-nos. De forma distesa parlarem sèriament de projectes innovadors, també conversarem sobre l’emergència climàtica, revolta pagesa, la interseccionalitat i de tot el glamour del vi. Passaran per RMI la científica Annelis Broekman, Maria Costa de l’Escairador, Pep Venturós de formatges Cuirols, Benji Sher de SucSuc, Dèlia Garcia de MonVínic, Eloi Cedó i Nacho Pistacho entre molts d’altres productors i productores de la fira.

Veniu a beure i a escoltar-nos diumenge i dilluns a partir del migdia.

Propostes gastronòmiques
Diumenge 19

 

LA LLAUNA FOODTRUCK
A la La Llauna hi trobareu uns deliciosos entrepans d’autor planxats sobre rodes, de pa de coca i productes casolans i de proximitat. Amb opcions veganes, vegetarianes i de carn de caça sostenible. Bon profit!

CARDINALE
Pastissos i pastes dolces i salades casolanes. Amb productes de proximitat i de temporada

CASA MADRILES
Menjar tradicional i ideal per acompanyar les vostres degustacions de vins en un entorn patrimonial incomparable al Berguedà.

EL LLEPADITS
El projecte EL LLEPADITS neix amb la voluntat de donar a conèixer el món formatger artesà català i reinvindicar les figures del pastor/a i formatger/a i així situar-los al lloc on els pertoca: gent compromesa amb el territori, on tenir ramats de pastura, fer silvicultura i elaborar formatge artesà és, en molts casos, un acte de resistència del món rural.

Dilluns 20

CAL TRUMFO
Dinar a càrrec de Isaac Monzo Mogas de Cal Trumfo (La Torre d’Oristà)
Cal Trumfo és un restaurant del Lluçanès, on la tradició culinària es fusiona amb el producte de proximitat, mostrant l’essència del territori. Amb una cuina que enllaça amb les arrels de sempre, però amb un toc modern.

 

Concert Barroc diumenge 19

El diumenge de la fira a les 18h s’oferirà el concert “Sirenes dels cels, IL DOLCE CONFORTO & AUDITEXAUDI” organitzat per Espurnes Barroques, entitat que promou la música barroca a nivell català.

Al segle XVIII, als convents femenins de Nàpols, el salteri esquinçava dolçament el silenci de la Setmana Santa. Música per al recolliment feta amb gustos operístics que podrem escoltar en un espai tan significat com el Konvent, fent-hi també una petita passejada. Una proposta plena de sorpreses liderada per una referència mundial d’aquest instrument: l’austríaca Franziska Fleischanderl.

El concert transcurrirà per diversos espais del Konvent i anirà acompanyat d’un tast de vi d’algun dels productors de la fira i de degustació de productes del Berguedà.

Preu (inclou el concert + tast/degustació): 20€ anticipada +3€ a taquilla

+ informació aquí.

 

Horaris

Diumenge 19 de maig de 12h a 21h
Dilluns 20 de maig de 11h a 17h

Lloc
Konvent. Cal Rosal, Berga

Informació entrada

Preu: 15€
L’entrada inclou tots els tastos de vi i la copa “Que Rebenti la Baells”. A més, d’aquests 15€, 3€ serviran de descompte per a adquirir una ampolla de vi directament del productor/a que més agradi.
Les degustacions de menjar, altres productes de bar i el concert tenen un cost apart.

Enguany l’entrada és la mateixa tant per públic professional com per a qualsevol amant de la cultura vinícola i gastronòmica. L’entrada a la fira i els tiquets de menjar s’adquiriran exclusivament a la taquilla el dia de la fira. No cal reserva prèvia.

Organitza Konvent , Victòria Vins Gironella , Corpus Berga

Cartell Dcbediciones / Fotos Anna Beltran / Vinny Cornelli