KONVENT A LA PROVIDENCE (Ille-sur-Têt) –

3, 4 i 5 desembre 2021

Konvent a La Providence (Ille sur Têt) + Pyrénéon (Perpinyà)

Tres dies d’artistes i actuacions al centre d’art Konvent al Rosselló.

Artistes de Konvent arriben amb pintura, música, gastronomia, vins i totes les seves passions al centre d’art La Providence i al Pyrénéon.

 

Divendres 3 desembre 2021

Lloc : PYRÉNÉON (Perpinyà)

EN CONCERT:

 

L’HEREU ESCAMPA

21h00 → Guillem Colomer · bateria i veus, Carles Generó · guitarra i veus.

Procedents de l’escena punk de La Plana, Guillem Colomer i Carles Generó formen durant l’estiu del 2020 el grup Hereu Escampa. Els dos amics prenen com a referència el model emo-punk gravat als anys 90 per escriure el seu road book. L’energia apassionada que transmeten en concert i el disseny del duo bateria-guitarra els diferencien d’altres grups. El 2022 van publicar un nou disc gravat a Konvent. Al final, discos imprescindibles del panorama català: L’Hereu Escampa (2011), Llamp de Déu (Famèlic, 2013) i Pren la matinada (2017).

VÍDEO

 

VALENTINA & THE ELECTRIC POST

22h00 → Valentina Risi · guitarra i veus, Ildefons Alonso · electrònica i veus.

Es defineixen com un grup de trip pop, amb influències folk i electro. El seu interès, però, és l’ambient íntim que aconsegueixen crear en els seus concerts. Es defineixen com una habitació on la llum i l’ombra tenen la mateixa proporció. L’any 2021 es va publicar el seu primer LP, The Line, que van gravar completament i autoproduït. Una música meditativa i progressiva que segueix sense parar la seva línia, cançó rere cançó. Un viatge guiat per la veu sincera de Valentina i la seva instrumentalització minimalista.

VÍDEO

VENECIA FLUOR

23h00 → Alba Rihe ·  veu, Adrià Gil · electrònica i veus.

Aquí teniu un grup amb una forta proposta escènica, que aglutina a “Donde van ellas” una nova imaginació narrativa amb un univers musical i visual especialment potent. Ric en aquests elements, el mapa popular progressista es redissenya en el context de la península Ibèrica a partir de la figura femenina. Electro, ritmes clarament orientats cap a la pista de ball, una visió crítica del món en què vivim són els elements de la proposta, començant per la música com a generadora d’un llenguatge barrejat amb altres disciplines artístiques. Una proposta musical que porta un missatge, sobre els ritmes de sintetitzadors industrials que conviden a ballar. L’artista, cantant i intèrpret Alba Rihe (ex-Las Bistecs, duet irreverent amb reflexions tecno-pop sobre el context artístic) i el músic i productor Adrià Gil, aglutinen diverses pràctiques escèniques i artístiques i creen un ritme narratiu vibrant per a la veu. femení. “Donde van ellas” és l’última creació del grup, nascuda l’any passat durant una residència a Konvent i estrenada al Saló Hiroshima de Barcelona fa uns mesos.

VÍDEO

 

DJ IVANA  RAY SINGH

00h00 → Figura clau i agitador incansable de l’escena underground de Barcelona, ​​Ray Singh és el cofundador i director del centre cultural Màgia Roja, amb seu al barri de Gràcia on hem vist multitud de concerts i accions de gran soroll i soroll.experimental. Ivana també és la força impulsora del projecte A Love Supreme, una plataforma i festival de sons arriscats i avantguardistes. Va participar activament en l’organització de Gràcia Territori Sonor i del Festival LEM. Actualment immersa en el seu propi projecte musical, també conrea altres facetes com el videoart i la pintura mural.

DJ AMIANT

01h00 →

 

Dissabte 4 desembre 2021.

Lloc: LA PROVIDENCE (Ille sur Têt)

11h00 → Presentació del taller de ceràmica a càrrec de  Anna Benet

PEP ESPELT

11h00 → Jardineria política i reflexió social.

Xerrada a càrrec de Pep Espelt sobre el jardí sostenible. Un jardí és també una acció activista, una determinació i una intenció per evitar el malbaratament de recursos i les amenaces a la biodiversitat local. L’ús de varietats endèmiques és l’eix principal de la jardineria sostenible. La jardineria autòctona és més respectuosa amb el medi ambient, però també més econòmica i més fàcil de mantenir.

L’últim projecte realitzat és Beirut, 480m. Una acció realitzada a la capital libanesa amb Anna Bosc (fotografia) i Joan Perramon (neurociència). Beirut, 480m forma part del projecte Underline organitzat pel col·lectiu artístic Persona (Persona.help). Beirut, 480m parla de la devastació provocada per l’explosió del port el 2020 i de com aquest esdeveniment va canviar el paisatge urbà i social dels barris.

Instagram.com/jardinsiflors/

 

//////////////

17h00 → Inauguració i presentació de l’Exposició

BERNI PUIG

Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és un artista visual català. Utilitza les formes geogràfiques i els colors primaris en les seves obres per crear composicions que cerquen el límit entre la figuració i l’abstracció, de manera que l’espectador acabi l’obra amb la seva imaginació, jugant o interactuant amb l’obra. Part de la seva obra consisteix en murals a gran escala, que uneixen l’art contemporani i l’entorn rural. El seu treball de residència a La Providence va consistir a extreure la memòria de les parets.

WEB

ANNA BENET

Anna Benet i Prat (Sant Salvador de Guardiola, 1990) és Llicenciada en Belles Arts i actualment estudia el cicle superior de Disseny i elaboració de producte ceràmic a l’Escola d’Arts de Vic. Treballa pel seu compte en un taller al Centre Cultural Konvent a Cal Rosal i també imparteix classes de ceràmica.

Ha treballat principalment amb fotografia, disciplina que compagina des de fa quasi quatre anys amb l’estudi de la ceràmica. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i el 2020 va ser una de les guanyadores del cicle «Contemporanis» organitzat per la TAVCC.

@nnaa___aann

 

MATEU TARGA

Mateu Targa (Amer, Girona – 1989) és un artista plàstic afincat al Konvent de Cal Rosal des de fa més de dos anys. Va estudiar Art i Disseny a l’Escola Massana (BCN) i a l’Instituto Tecnológico de Monterey (Guadalajara, Mèxic). Des dels seus inicis ha utilitzat la pintura a l’oli com a mitjà, tot i combinar aquesta disciplina amb altres com el muralisme.
El 2018, durant un viatge per Àsia, descobreix la seva passió pel muralisme, volent pintar a cada lloc que visita per poder connectar millor amb la gent que l’habita.
En aquest sentit, en el seu treball hi ha una clara intenció d’explicar les sensacions experimentades en la seva vida a través d’imatges suggerents per la seva contextualització, jugant -a vegades- amb l’humor o la poesía visual. Els subjectes de les seves pintures, representats a través de la figuració realista, passen pel tamís del traç i la gestualitat, adaptant-se en cada cas a la imatge, la paret (mural) i el context.

Instagram.com/mateutarga

 

CABEZA DE PESCADO

17h30 → Un mite pagà: dona-home, animal.

Un ésser que emergeix com a residu, un residu virtual de l’excés i el límit d’una societat automatitzada. Lophius és el nom del personatge, un humanoide amb cap de peix.
Escenifica a partir d’una conversa amb la seva mare animant-lo a sacrificar-se per satisfer el paladar públic. Aquesta actuació és l’autococció del cap del personatge, buscant així criticar la comoditat del pensament estètic narcisista. Utilitza el teatre físic i el circ com a llenguatge amb punts forts d’humor negre i absurd.

La matèria primera d’aquesta actuació és un autèntic peix: Lophius piscatorius, més conegut com a rap o rap, que després s’acompanyarà amb vi i formatge.

El material prevaldrà sobre aquesta, un autèntic peix: Lophius piscatorius, locally conegut com Rap; sóc companya amb cava i formatge madur de proximitat local.

VENUS VILLA

18h30h / 19h00 → Discurso suspendido ·  presentació del documental familiar de Konvent (30min)

Artista resident del Konvent. És realitzador audiovisual i músic. Llicenciada en Direcció de Fotografia (ESCAC), ha treballat com a càmera i foquista en pel·lícules, sèries i festivals a Mèxic, Londres i Barcelona. Al 2018 decideix estudiar Saxo (a l’Escola de Marcello Chiuminatto). És membre del duo de música electrònica “AstroAstro” i del grup de “Los Hijos del Trueno”.

És una de les fundadores de Konvent Ràdio on va néixer el projecte: “Com és a dins és a Fora” un collage d’art sonor què obre i tanca l’emissió mensual de la ràdio. Un viatge sonor per l’exterior i per l’interior de l’espai de creació Konvent (Berga) amb intenció d’apropar als oients al Berguedà abans d’escoltar la programació.

Instagram.com/venusvillaa

 

AMAS

19h30 → Duet de música electrònica experimental i performance format per figures clau de l’escena wunderground Barcelonesa: Ivana Ray Singh, artista, DJ i agitadora cultural, membre de la comunitat artística Konvent (Berga), creadora de A Love Supreme Bcn:plataforma i festival de Música Suprema, co-fundadora i ex-directora del segell i club Màgia Roja, productora de Gràcia Territori Sonor i Festival LEM, i DJ en clubs i festivals comNITSA, BAM! o el Sónar on va obrir el seu 25è aniversari.
I Maria Gatasanta, artista, DJ i músic, membre del col·lectiu d’Art Contemporani Trama 34 (Hospitalet). Co-fundadora dels segells de música electrònica Pomelo i Shaddock records. Com a artista sonora i visual ha exposat al MACBA i al Tecla Sala d’entre altres. Amb una trajectòria de 25 anys com a DJ referent a les escenes d’electro de París, Brussel·les, Berlín i Ginebra.

Instagram.com/amas11pearls

 

* Tast de vins naturals catalans a càrrec de VICTÒRIA VINS, espai dedicat a la cultura dels vins de Konvent ubicat a Gironella.

Instagram.com/victoriavinsgironella

 

Diumenge 5 desembre 2021

Lloc: LA PROVIDENCE (Ille sur Têt) / Jardí del Comte

LA SENTINA

12h00 → Albert Girons·  Guitarra i veus, Ildefons Alonso · bateria.

El 12 de novembre La Sentina publica Brutalismes, el quart disc de llarga durada d’aquesta banda mutant i que cristal·litza la col·laboració entre el guitarra i compositor Albert Girons i el bateria i productor Ildefons Alonso (El Petit de Cal Eril). És un disc concebut i gravat a duet al Konvent de Cal Rosal entre el 2019 i el 2020. També hi apareixen les veus de Valentina Risi (Valentina & The Electric Post) a les cançons Fosforescències i El petó més llarg.
El canvi de formació, el treball acurat de la veu i la instrumentació ha desembocat en un so aspre i contundent que ells mateixos defineixen com a brutalisme, tot emmirallant-se en el moviment arquitectònic que aprecia i magnifica la geometria impactant i els elements estructurals a la vista.
Les lletres de l’Albert són himnes de joia als misteris de la vida que sorgeixen a través de reflexions íntimes sobre realitats universals. Així és com una visita al dentista, deliris existencials
provocats per la poesia de Pepe Sales o la observació poèticocientífica de l’entorn tenen cabuda en aquest disc.

La Sentina ha estat sempre el vehicle creatiu de l’Albert en el qual van pujant i baixant passatgers que l’ajuden a matisar, enriquir i fins i tot frenar els seus impulsos creatius. El 2006 l’Albert obre un myspace per penjar-hi les cançons que componia i gravava. Tres anys després autoedita el primer EP
Somatismes (2009). The Indian Runners ha publicat els seus tres LP: Falconades (2012), Llobregat (2016) i 2013-2015 (2019)

VÍDEO 

13h00 Paella popular

Reserves:   info@laprovidence.xyz

 

NEUS BORRELL ET BRU FERRI

15h00 → Neus Borrell ·  veu, Bru Ferri · piano i veu.

Neus Borrell i Bru Ferri presenten Llibretes i Orogènesis, el seu segon àlbum. Hi canten a Maria Mercè Marçal, Oriol Sauleda, Doroty Armenia, Pepe Sales i a Blanca Llum Vidal.

Publiquen el setembre de 2019 l’EP Llibretes de Pepe Sales (Coopula, 2019) a on musiquen sis textos de llibretes manuscrites de Pepe Sales.

Troben en les llibretes i diaris un contingut d’una intimitat preciosa, i frase per frase, amb dues veus i un piano, es va fent col·lectiva en cantar que tres estels cauen a l’aigua, que t’he negat mare, que un jo de mi, que lonca vita, que dansa i dansa.

VÍDEO 

SOULRYNA DJ

16:15h → Selecció eclèctica de peces que naveguen pels estils que marca el lloc i la gent, el moment i la vibra. Ryna Select (aká Irene Camaño) viu de la música en totes les seves vessants. El seu eix professional és la comunicació i la producció cultural, i recentment s’ha introduït en el món de la mescla i la pista de ball amb aquest nou perfil de deejay sense estil assignat. Electrònica, folk, reggae, rock, techno. Experimentació. La sessió beu de l’ocasió.

Instagram.com/rynaselect

 

Els espais:

PYRÉNÉON (Perpignan)

Pyrénéon és una nova sala de concerts a Perpinyà. Obert només 10 dies abans del primer confinament, malauradament va haver de suspendre les seves activitats. El projecte es podria haver aturat aquí, però sense comptar amb la voluntat i l’adaptabilitat del DJ-productor Raph Dumas i de l’equip del Festival 20/20. Reacció, adaptació, i Pyrénéon es reinventa oferint un nou concepte: una botiga de productes de proximitat i de proximitat, un mercat cultural, i així torna a l’escenari dels llocs que es mouen a Perpinyà.

Instagram.com/pyreneon

 

LA PROVIDENCE (Ille sur Têt)

En ple centre d’Ille, al Riberal (Catalunya del Nord), fa poc més de dos anys que existeix un centre d’art viu català, situat en una casa històrica que està restaurada pels seus nous propietaris. Malgrat les circumstàncies desfavorables per restriccions sanitàries, tancaments o tocs de queda, La Providence obre les seves portes als artistes que cerquin un lloc d’exposició o residència.

Instagram.com/laprovidenceccav

 

KONVENT (Cal Rosal/Berga)

Konvent és un espai de creació que torna a la vida un patrimoni industrial abandonat. Un antic convent s’ha transformat en un laboratori experimental tant a nivell personal com artístic on s’entrecreuen una gran varietat de projectes, especialment aquells que no troben el seu lloc en el marc cultural institucional.

Instagram.com/konventzero/

 

JORDI PLANA PEY (cartell)

Jordi Plana sempre ha estat el fotògraf i la imatge de Konvent. Carismàtic i amb una història molt personal, les seves imatges sempre han posat l’accent en la força i la fricció entre la realitat i el surrealisme.