KONVENT 2024

– Inaugurem 12 abril 2024 –

KONVENT 2024

Inaugurem temporada amb el Festival Internacional de Circ, Música i Moviment KONTRAST

Contrasti és el nom que els circenses italians utilitzen des de fa generacions per denominar els artistes sense dinastia, és a dir, que no procedeixen de famílies de circ tradicionals. I aquests/es som nosaltres. Contrastos, sense dogmes per respectar: 100% pur circ.

Tornem a obrir les portes de casa i el festival Kontrast #3 amb artistes de tot el món. Però aquí no hi trobaràs nacionalitats. Els passaports no són assumpte del nostre circ. Podreu descobrir el camí de cada artista trobant-lo després dels seus espectacles i compartint moments fora de l’escena.

Kontrast, prés de l’italià “contrasto” (contrast) i del llatí “contra” (contra) i “stare” (quedar-se), és a dir “quedar-se contra” és un concepte constant que acompanya les dues realitats impulsores del festival. Una que porta un teatre itinerant independent en gira per Europa, la carpa de circ Side Kunst-Cirque, i l’altre promovent les arts contemporànies en una antiga colònia tèxtil de Catalunya recuperada des de fa més de vint anys.

Amb la voluntat de desmarcar-nos de qualsevol forma estanderitzada de concebre el circ i la organització d’un festival, convidem a desenes d’artistes de circ-teatre, música i artistes plàstics a compartir amb les persones una festa contrastant amb l’avorriment primaveral.

Kontrast és un festival on les proeses es poden tocar amb les mans. Lluny de les pantalles i de l’entreteniment digital. La màgia del circ i els cossos en moviment conviuran durant dues setmanes a Cal Rosal per esdevenir el festival que sempre havíem desitjat.

La destresa de lxs artistxs, els espectacles i la música creen una alegre atmosfera festiva. Mentre la realitat de la vida quotidiana ens sorprèn cada dia amb crueltat, aquesta alegria pot semblar irreal, però no ho és…

Un cop més, arriba el festival Kontrast!