FORMACIÓ DE CIRC – Escriptura Circense

Del 18 al 21 de juliol 2019

– Jorge Albuerne –

 

 

 

TALLER D’ESCRIPTURA CIRCENSE

Del 18 al 21 de juliol 2019

Konvent

Inscripcions i més informació: formaciokonvent@gmail.com   + info: 646294350

Diuen que els cossos revelen el caràcter. És un error. El cos ens cau a sort, com les cartes. El caràcter comença amb com juga un amb el que li toca.

John Berger

El taller és una aproximació guiada (teòrica i pràctica) a la comprensió i materialització de les eines i conceptes que articulen la creació escènica i la pràctica performativa. Es proposa a les participants una pràctica de creació de dispositius de posada en escena basats en el circ i/o en altres arts escèniques (per a espais convencionals o no) i la seva posterior anàlisi com escriptures escèniques.

Es demanarà a les participants portar al taller material seleccionat o elaborat prèviament (seqüències de moviment, números, rutines… però també textos, àudios, imatges, referències audiovisuals…) per a la posterior utilització en el taller com a elements per a l’escriptura d’estructures més complexes. A més de boli, llapis, paper, càmeres fotogràfiques, vídeo gravadores, àudio registradores, cinta adhesiva, retoladors, guixos… elements que puguin intervenir, registrar o modificar l’espai, dirigir l’acció i la mirada… sobre el paper o sobre l’espai mateix .

La intenció és entendre l’espai com una pàgina en blanc que s’escriu automàticament i automàticament desapareix… Llegir els objectes i els cossos, la seva acció i la seva inacció; lliurar-se a tallar, enganxar, descartar, a trencar, desfer i repetir.

JORGE ALBUERNE

Llicenciat en Belles Arts a la Universitat del País Basc. A Bilbao (Muelle3) descobreix i es connecta amb el món de la dansa i inicia a la seva formació en aquest àmbit de la mà de Olaff Kehler. S’ha format en dansa i moviment amb profesorxs com Lipi Hernandez, Cris Quijera, Mónica Valenciano, Jordi Cortés, David Zambrano, La Ribot, Lisa Nelson, María Muñoz, Pep Ramis, Rob Tannion, Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Germán Jaúregui o Bo Madvig… En circ ha rebut classes de mestrxs com Vicente Espinosa, Johnny Torres, Fabian WIXE, Joao dos Santos, Adrià Cordoncillo, Miriam Edo, Roser Tarrida o Ignasi Gil…

Des de l’any 2000 crea a Barcelona i presenta a Europa, Amèrica, Àsia i Orient Mitjà diverses propostes escèniques sempre a cavall entre el moviment, les arts plàstiques i el circ, entre elles: Senyora !!!, ADN / DNI, dos, Kung -Fú (enfonsat), GIRA, Tranuites Circus, Anderdesí, Romanç nº5, NOMARRAMON, ShakeSpirit, YeORBAYU…

Va formar part del col·lectiu La Makabra fins al seu desallotjament al novembre del 2006. El seu espectacle NOMARRAMÓN va rebre el Premi Zirkòlika “Millor espectacle de circ de sala 2012”. Ha estat part de diferents companyies de dansa, teatre i/o circ com ara: Les Malqueridas, Raravis, Tin Can Company / Cirkaros, Kunst SIDE Cirque, Zirkus Frak, cia VAQUES, Cecilia Colacrai / Jorge Albuerne, Les Antonietes, Col·lectiu Naqba . Ha acompanyat diversos projectes (Envá, Buit, La Estimada, Lonely Room, C% RC, OvviO, Combinats de Circ 47 i 53, Inaugural TRAPEZI Reus 2014, En ebullició…) bé com a director, bé com a mirada externa.

Ha impartit classes de Pal Xinès i Moviment en centres educatius d’Europa (Croàcia, Itàlia, França, Espanya), Argentina (Rosario, Buenos Aires, Còrdova) i Mèxic (Mazunte, CDMX)

Actualment resideix a Barcelona, ​​els seus últims projectes són:

Al costat del artista plàstic Taxio Ardanaz al voltant de la memòria històrica i el concepte de monument.

Amb Jose Luis Redondo al camp de l’humor l’espectacle YeORBAYU, al que més endavant s’incorpora el músic Xabi Eliçagaray.

Actor a Un tramvia anomenat Desig de Tennessee Williams amb la cia. Les Antonietes.

Actor de Circ al projecte de creació col·lectiva Naqba.

Actor en la creació Tha Tzpar del col·lectiu HUI BASA.

Més informació i inscripcions:

formaciokonvent@gmail.com

646294350