FESTIVAL EMBARRAT (Tàrrega)

26-28/05/2017 

COPRODUCCIÓ KONVENT+EMBARRAT

ATERRATGE KONVENT A TÀRREGA


EMBARRAT és un festival pluridisciplinari i transversal, que té lloc a Tàrrega, del 26 al 28 de maig i que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen la experimentació i la exploració de nous llenguatges artístics com a via d’expressió.

La Fàbrica Trepat és una fàbrica de maquinària agrícola amb seu a Tàrrega (Urgell) que tingué el seu moment d’esplendor des del primer terç del segle XX fins a mitjans de la dècada del 1960. Fou un dels protagonistes de la mecanització de les feines del camp a Catalunya i Espanya durant part del segle XX, convertí Tàrrega en un pol d’atracció de treballadors. La conservació fins a l’actualitat de l’antiga maquinària, les naus i la documentació, la converteixen en un cas d’estudi singular, motiu pel qual tot el complex s’ha convertit actualment en un museu de la mecanització agrària.[2] L’edifici és una obra protegida com a bé cultural d’interès local.

Unim territori, cultura, maneres de fer i sinèrgies. Konvent + Embarrat és una fusió lògica i contundent, per continuar dotant valor a la cultura i crear vincles ferms dins del panorama cultural del país.

D’aquesta manera Konvent ofereix, en concepte de coproducció per Embarrat, tres propostes úniques:

 

DIVENDRES

00.30 h Nau 5

BARCELONA, SPAIN - MARCH 01: Adriano Galante of Seward performs on stage during Festival del Mil.lenni at L'Auditori on March 1, 2014 in Barcelona, Spain. (Photo by Jordi Vidal/Redferns via Getty Images)

ADRIANO GALANTE (SEWARD)

Un concert molt especial de tancament de l’Embarrat 2017: vocals, banjo, efectes i guitarres. Ell és l’últim artista que ha provocat més intentsitat al Konvent. El seu directe és una immersió a la via làctia. Experimentació introvertida.

“Seward” és una d’aquestes bandes de les que se sol dir que estan en moviment continu, a perpetuum mobile. Per començar, és una d’aquestes formacions en la música de les quals pots escoltar perfectament una voluntat de traspassar límits contínuament, de no acontentar mai amb idees preestablertes (de cançó, de gènere, d’accessibilitat), d’explorar cap a on els porten els seus instruments més que de perseguir amb aquests mateixos instruments un so concret que hagin escoltat ja amb anterioritat. Ni parlar. Diguin vostès “fugida”, però la de Seward serà sempre una fugida cap endavant, cap a llocs que més tard ens ensenyaran de la maneta. El seu discurs és clar: l’important aquí és la música, aquesta música que practiquen a manera d’amplis opus en fugida contínua apuntalats per ritmes, per idees escapistes, per cotilles d’aire sobre els que sura ingràvida aquesta veu d’Adriano Galante.
Durada: 50’

DIUMENGE

17.30 h Plaça Trepat

foto-MAC-clikman

Clickman
Comença la tarda de diumenge amb  sessió de down tempo, lounge i bastant molt house.

Joan Vila Serrà,Sant Fruitós de Bages 1977. Dj i productor.

Tècnic de so especialitzat en producció de música avançada. Soci fundador del segell discogràfic Arkitextura (2003-2013), resident entre Barcelona i Berlin. Produccions de Vídeo Art. Premi Tendències Regió 7 2013 de la Catalunya Central, amb l’obra Egoics.

En aquesta sessió, Clickman proposa unir sons de tecnologia musical amb espai atmosfèric, disparant loops insinuadors i provocadors alhora, sincers i descarats.
Durada: fins a 2/4 de 8 del vespre

 

18.30 h

9/07/2015 Madrid. De puertaspara adentro Abel Azcona Foto Isabel Permuy ARCHDC

La Lluita d’Abel Azcona
La Lluita és un projecte creat específicament per l’Embarrat, una instal·lació, una proposta performativa que busca crear una mirada crítica en l’espectador, trencant la quotidianitat de l’espai amb una mirada crítica, social i política. “Sin tradición, el arte es un rebaño de ovejas sin pastor. Sin innovación, es un cadáver” Wiston Churchill.
Durada: 90′

Abel Azcona és un artista interdisciplinari unit a l’art d’acció. L’artista col·labora amb Konvent per aproximació de llenguatges i intensitat. La seva obra utilitza l’art com a eina per a la crítica, alhora que com a eina d’autoconeixement que qüestiona i reflexiona sobre la societat en què està involucrat.

El seu treball artístic s’ha presentat en diversos museus, centres d’art contemporani, galeries i espais artístics de països de tot el món com Portugal, França, Itàlia, Dinamarca, Regne Unit, Alemanya, Grècia, Polònia, Mèxic, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Equador, Argentina, Estats Units d’Amèrica, la Xina, Filipines i el Japó.

 

20 h Nau 5

unnamed

Technoclaqué

David Chia/Clickman

Híbrid entre home i màquina. Una juxtaposició entre allò concebut com a modern i l’imaginari més clàssic.

Neix a partir de la coproducció Konvent/Antic Teatre Bcn.
Durada: 30’