FEA + Blood Quartet en concert

Divendres 4 de novembre 2022 – 21h 

Forces Elèctriques d’Andorra + Blood Quartet 

Una a la vora del mar i l’altra a mil cinc-cents metres per sota terra. La vida ens commou i a vegades ens fa picor, com aquella espurna de llum que surt quan menges del revés.
Sumem energies i presentem aquesta bomba per un divendres d’unió i oxigen.

Forces Elèctriques d’Andorra

L’avantguarda sonora passada pel sedàs del hardcore i del metal té nom propi a les Illes: F/E/A. La descàrrega d’electricitat que sorgeix de la proposta de Tomeu Canyelles, Joan Cabot, Arturo Fernadnez, Tià Mas i Llorenç Balaguer té traducció en disc de quatre formes diferents: F/E/A (2013), “pastor” (2014), “congo” (2016) i “vèrtebra” (2018), discs tots ells en el que la música instrumental s’encarrega de contar històries carregades de matisos a través del diferents moments que són capaços de crear aquests músics mallorquins a qui tot un productor com John K. Erskine (Sonic Youth, Swans) ha volgut donar un cop de mà en el darrer LP que és el gruix dels actuals directes del grup.

 

BLOOD QUARTET

Mark Cunningham; Lluis Rueda; Kike Bela; Marc Eugeni – from no wave paths to cosmic rock/post jazz/swamp metal/free trance/inverted folk territories

Blood Quartet té nou disc, Root 7 (subtitulat 7 arrels 9 ombres). Es tracta d’un excel·lent tractat musical que parteix de la base instrumental del quartet de jazz modern i el porta, amb brillantor, al territori de l’experimentació i la electrònica.

Un LP, més lluminós i rítmic que els anteriors, que conté nou peces en què s’exploren les potencialitats de cada instrument per generar sonoritats i timbres totalment diferents als seus propis. Root 7 proposa un compendi de temes originals que, partint de les bases compositives de cada membre porten el grup a terrenys inexplorats, donant com a resultat una gamma excepcional de gèneres que juguen amb la forma entre allò clàssic i allò contemporani, i que estenen l’espectre creatiu de la banda cap a nous estils, com el krautrock o la música nord-africana.

Un àlbum fruit d’un exercici de composició exigent i que afegeix profunditat a l’evolució del grup sense abusar de canvis dràstics.