QUE REBENTI LA BAELLS

Fira de vins de mínima intervenció –

14 i 15 de maig 2023

‘Que rebenti la Baells’ és la fira de vins de mínima intervenció de la comarca del Berguedà, que celebra la segona edició el 14 i 15 de maig del 2023 al Konvent de Cal Rosal.

Després d’una primera edició molt exitosa i embriagadora, aquest any repetim tenint com a objectiu consolidar, créixer i descobrir. Així doncs, apostem per construir una fira i una comunitat particular en la que coincidiran persones viticultores que ja coneixem i amb qui volem reafirmar la nostra confiança, alhora que cellers emergents i de qualitat als quals tenim moltes ganes de conèixer, així com també borrarem fronteres altre cop per rebre propostes provinents de França i d’altres parts de la península. Enguany proposem dues jornades, diumenge i dilluns, per donar espai tant al públic general com al professional.

Amb tot això hem aconseguit elaborar una llista de convidats/es que compta amb més de 40 projectes vitivinícoles que comparteixen una passió, una manera d’entendre i cuidar la terra i el producte. Així mateix, la proposta gastronòmica anirà de la mà d’aquesta filosofia, posant en valor els petits productors/es i algunes perles restauradores del nostre territori.

A més, com a novetat, l’edició d’enguany obrirà un espai d’intercanvi d’opinions i degustació on s’hi convidaran petits elaboradors/es que actuen i produeixen fora del circuit comercial. Aquesta Taula Compartida es proposa com a trampolí per donar visibilitat a les veus del futur i a projectes fets des d’una mirada fora del marc convencional però preservant tradició i honestedat. En definitiva, un espai per conèixer, tastar, discutir i compartir entre diferents agents del món del vi elaborat amb mínima intervenció, però sobretot donant veu a qui arrisca des de fora del sistema normativitzat. 

Al Konvent, les fires no són fires i ‘Que rebenti la Baells’  proposarà un tast que, nodrint-se del llegat històric i cultural del nostre territori, recorrerà els espais industrials reviscuts de la llera del riu Llobregat al seu pas per Cal Rosal. De la mateixa forma, essent el Konvent un espai cultural, es podrà visitar l’exposició “El nivell perceptiu més immediat” i durant la tarda de diumenge tindrà lloc la performance “Substància cremada”, projecte visual i sonor que treballa en base la sonorització de peces de ceràmica, així com de les eines i els seus processos de producció.

Horaris:

Diumenge de 12h a 20h.  /   Dilluns de 11h a 17h

Reserva la teva entrada aquí.    /   Instagram.com/rebenta_la_baells

TAULA COMPARTIDA

La taula compartida de “Que rebenti la Baells!” és un espai on persones de diferents àmbits del món de la producció de vi elaborat amb mínima intervenció (viticultores, pensadores, distribuidores, …) podran trobar-se per parlar, discutir i reflexionar sobre temes tan ancestrals com la producció familiar (o al garatge de casa) de vi sense additius. 

S’oferirà un espai en format “tertúlia”, pensat, presentat i guiat per Eduard Finestres (sommelier i xef de Corpus Berga), on durant tota la jornada de la fira podrem escoltar veus tan referents com desconegudes. La intenció és que la taula compartida comenci com un lloc de trobada pel diàleg i esdevingui, al final del día, un bodegó de productes, ampolles de vi, experiències, copes, discursos …

LLISTAT DE PRODUCTORES 2023
Amor per la Terra
Anna Serra
Bàrbara Forés
Batussa
Cal Xurriu
Celler Ca Foracaime
Celler Nessu
Cellers de Madremanya
Celler 9+
Comalats
Còsmic Vinyaters
Domaine Tatsis
Enlaire Vins
Ficaria Vins
Finca La Despeinada
Jan Festo
Jordi Llorens
Mas de la Caçadora i David Lluch
La Forastera
La Furtiva
La Kara
La Marotte
La Natural
La Robe Pourpre
Los Comuns
ORDAVins
Quentin Le Cleac
Patricia García Viticultora
Serps Sidra
Sicus
Tarannà Poètic
Un Sol Cel Vins
Veronica Romero
Viamic
Vinos Ambiz
Vins de Quimera
Vinyas d’Empremta 
Vinyologia Canor
Xogorka
RESTAURACIÓ:
Casa Madriles (Berga)
Ca l’Amador (Josa del Cadí)
Corpus (Berga)
el Llepadits (Fonollet)
Restaurant Kabusha (Sant Esteve de Palautordera)
Yves-Marie (Plougrescant, Côte d’Amor)

DIES D’OBERTURA KONVENT MAIG 2023

Dissabte 6 Inauguració EXPOSICIÓ EL NIVELL PERCEPTIU MÉS IMMEDIAT

Diumenge 14 i dilluns 15 – Fira de vins QUE REBENTI LA BAELLS

Dissabte 20 tancat

Dissabte 27 maig CULTURA ARRELADA I TRANSFORMADORA