D’EN PAU A LES SEVILLANES MORTIMERS

– Diumenge 2 de gener 2022 – 18h

Cartell: Elsa Guerra

PAU RIBA I DE MORTIMERS

JISÀS DE NETZERIT o CAPÍTOL ZERO DE LA GUERRA DE LES GALÀXIES 

Pau Riba és el qui tancarà i obrirà l’any de Konvent i també qui ha fet el pròleg de les agendes Konvent 2022.

Si comptem fins a mil del revés de ben segur hi apareixeran bombolles de butà i estrofes il·luminades per uns deus en format pixel·lat.

En Pau arriba i Konvent, fa la migdiada davant l’estufa i després puja a l’escenari amb De Mortimers, si els trobem tots, per a presentar el treball Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies. L’espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l’essència de “La Guerra de les Galàxies” sense deixar de banda una mirada irònica i humorística sobre la societat actual. Acompanya l’espectacle el grup de rocker-clowns De Mortimers, que utilitza com a instruments joguines, objectes d’us quotidià i aparells inventats.

La base de l’espectacle és autènticament popular-tradicional tant per les nadales com pel fet que s’utilitza el sirventès —posar noves lletres a cançons conegudes—, la sàtira tavernària, el safareig polític, el sarcasme i la beneïda maledicència, que són les formes de desfogament popular més antigues que hi ha, doncs arrenquen de la profunditat dels temps i segueixen vives perquè, tradicionalment, es van (re) actualitzant de generació en generació. És un espectacle transgressor, transgalàctic i transvocàlic, el qual vol dir que està narrat en Que-te-lé, un dialecte del català afectat per una correguda de vocals un punt a la dreta.

És també una sétore pulòtoque a mig camí entre el munúlig i el xua de pellessus, a més d’un divertit recital de nadales tradicionals que el fa candidat al títol de Pesturits del s. XXI en substitució dels tan arrelats però ja caducs pastorets de sempre. És per tant un espectacle diferent en què, entre la vida de Jesús, ocorreguda ara fa 2000 anys, i la de Jisàs, que succeirà d’aquí a 2000 més, s’ironitza sobre els avatars i els protagonistes de la més rabiosa actualitat política i social.

Reserves: konventreserva@gmail.com

instagram