Dissabte 22 de maig 2021 – 19h

L’assistenta

Dissabte 22 de maig de 2021 – 19h

Konvent

L’assistenta és un viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar i les seves flatulències de la mà d’una treballadora social al caire de l’abisme professional i personal. La peça és un monòleg conduït per una psicoanalista amb mà de ferro que exerceix de directora d’escena per guiar la protagonista pel corriol de les misèries socials. L’assistenta és crítica i, sobretot, autocrítica sobre el present que estem construint entre tots. Però, al final del túnel, sempre hi ha llum.

 Gerard Vilardaga és treballador social, educador i antropòleg social. Actualment és professor del Grau d’Educació Social a l’UVIC i exerceix de treballador social a l’àrea social de l’ajuntament de Sallent.  Iris Hinojosa és psicoanalista. Exerceix de psicòloga amb persones refugiades a la Creu Roja i de facilitadora de processos terapèutics i tallers d’inclusió social a través del moviment i les arts plàstiques.

Tots dos són part de la companyia berguedana de teatre corporal Tràfec Teatre des de 2014, amb la qual han estat guardonats amb el Premi Especial del Jurat a la Mostra de Teatre de Barcelona per Assaig T-4 el 2016 i amb la qual també foren finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017. Des de llavors han compaginat la seva tasca en l’àmbit social i docent amb la vessant creativa amb actuacions a Itàlia, França, Mònaco, Letònia, Lituània, Espanya…

Alhora, són un tàndem creatiu amb el qual desenvolupen espectacles de caire més experimental i híbrid, entre els quals La perfecció és feixista, representada a l’Antic Teatre de Barcelona el 2016, al mig del carrer al Festival Alícia d’Olesa, al Fissures de Palafolls… El 2017 van rebre també el Premi de Teatre de Butxaca de Ciutadella per la seva obra de creació pròpia sobre les relacions de poder El lladruc. També el 2017 estrenen DO a l’Antic Teatre de Barcelona, una peça que parla de gènere i altres construccions socials. La seva última peça: La Delació, fou una coproducció de l’Antic Teatre de Barcelona i el Konvent de Berga amb el suport de la Fàbrica de Creació l’Estruch de Sabadell. I s’ha representat en multitud de teatres des del 2019 fins a dia d’avui.

 www.gerardvilardaga.com 

https://irishinojosa.blogspot.com/