FESTIVAL PROTESTA – CINEMA

–  Dissabte 1 d’octubre 2022 – 19:00h 

PROTESTA – FESTIVAL CINEMA DE CRÍTICA SOCIAL 

Des de que aquest festival va néixer que en som seguidores i fans de manera ferma.
El Protesta és un festival internacional de cinema de crítica social que pretén posar el seu granet de sorra per ajudar a transformar la societat a través del cinema. Volem transformar-la constructivament, en positiu i de forma creativa, fent del festival una autèntica festa del cinema de denúncia.
Enguany és el 10è aniversari i abans de tot el gruix que tindrà lloc a Vic del 14 al 22 d’octubre a Vic, fan una gira més que preciosa, per diferents llocs de Catalunya i a Konvent ens sentim més que afortunades de fer-los i fer-nos un espai comú.
El cinema és una manera de posar llum a realitats ocultes i apujar el volum de les veus silenciades. El vincle entre el cinema i la societat és estret i, com en totes les arts, el cinema és sovint un reflex de la realitat vista a través de la mirada artística. També és un mitjà que apel·la a les emocions d’una manera molt directa: el cinema et fa sentir, fa que et posis a la pell de qui pateix injustícies, i considerem que el que li manca massa sovint a la societat és, precisament, sentir més. Desafortunadament, a les sales comercials la difusió de certes obres és pràcticament impossible. Un dels objectius del festival és que aquests treballs de gran qualitat cinematogràfica, amb les seves propostes socials, històries de denúncia i també de mobilització i superació, arribin al públic català. Creiem que un altre món és possible, i l’equip del Protesta, un festival de cinema activista, transformador i feminista, volem contribuir a fer del món un lloc millor impulsant el canvi social a través del cinema.