INDESTRUCTIBLES – Xavier Aldekoa + Alfons Rodríguez –

Presentació del fotollibre i conversa amb els autors

– Dissabte 26 setembre 2020 – 18h

Àfrica és el continent del futur. En el continent africà, la regió on neixen més infants de tot el planeta, milers de criatures es veuen exposades cada any a situacions traumàtiques. La guerra, l’extremisme, l’abús, la pobresa o els efectes del canvi climàtic són alguns dels problemes que afecten milions de nens africans. Aquest llibre explica la història de desenes d’africans d’una vintena de països que han patit dificultats i fins i tot situacions traumàtiques però que, gràcies al seu esforç i perseverança, aconsegueixen tirar endavant. En poques paraules: posar nom i cognoms als protagonistes però també parlar del seu passat i del seu futur per subratllar-ne la dignitat. Les seves experiències personals serveixen també de vehicle per entrar a la història, la política i la cultura del continent i saber una mica més de les causes i les conseqüències de les diverses realitats africanes. Alfons Rodríguez i Xavier Aldekoa fan una mirada positiva del continent amb l’objectiu de trencar clixés i estereotips d’Àfrica en relació a la pobresa, la malaltia i la guerra i allunyar-se del victimisme.

Xavier Aldekoa és periodista especialitzat en les realitats africanes i ha cobert múltiples conflictes i temes socials en gran nombre de països del continent. Corresponsal i col·laborador de diferents mitjans, membre de la productora social i independent Muzungu i cofundador de la Revista 5W. El seu treball ha estat reconegut amb el X Premi de Periodisme solidari Joan Gomis, el VI Premio Letras Enredadas i el I Premi Revbela. El 2016 va ser finalista del premi Cirilo Rodríguez al millor corresponsal de un mitjà espanyol a l’estranger. Ha publicat també Océano África (2014) i Hijos del Nilo (2016).

Xavieraldekoa.net       //     Twitter 

Alfons Rodríguez treballa com a reporter gràfic independent des de mitjans dels anys noranta realitzant reportatges de temàtica documental, denúncia social, actualitat i viatges. Compagina la seva tasca de fotoperiodista amb la docència, impartint classes i tallers en escoles privades i universitats. La seva obra s’ha mostrat en desenes d’exposicions dins i fora d’Espanya, i ha estat publicada en diferents mitjans: National GeographicEl PaísGeoThe Courier i El Periódico, entre d’altres.

Alfonsrodriguez.com    //    Twitter

 

Disseny Cartell: Luci Gutiérrez

HORARIS SETEMBRE/OCTUBRE 2020:

Obert de divendres a diumenge a partir de les 18h.

Diumenges a partir de les 12h de migdia