CADÀVERS EXQUISITS

– Dissabte 4 de juny 2022 – 18h – Sant Vicenç d’Obiols (Cal Rosal)

CADÀVERS EXQUISITS – Performance

Desenterrem els vius i ens mengem als morts. La cinquena proposta de BACANAL KONVENT és una trobada poètica entre la vida i la mort. Entre la foscor i la immensitat. Una performance que parlarà del límit. Del respirar i del cremar. Dels fins detalls i les ironies que comporta passar un dia i una altre.

Entrada lliure. Espectacle amb una durada de 35min.

Cadàvers exquisits forma part de Bacanal – Més enllà de la gastronomia –

De bacanals, més enllà de les veneracions a Bacus i Dionís, n’hi han hagut arreu i sempre: Íntimes, multitudinàries, religioses, paganes, diürnes, nocturnes, organitzades, improvisades. Totes, però, amb voluntat de deixondir -al voltant del menjar i el beure-, servint-se de receptes rituals amb diferents ingredients que tendeixen a la catarsi festiva a través de l’alteració dels sentits. La bacanal, per la seva força potent i dispersa, ha forjat tot tipus d’imaginaris que hem anat recreant al llarg de la història de moltes maneres diferents, convertint-se, fins i tot, en font d’inspiració vital i artística.

Des de Konvent ens plantegem revisar i resignificar col·lectivament bona part d’aquests imaginaris amb una sèrie de propostes delirants d’experimentació en cos i ànima per tal d’apropar-nos a “la bacanal” de forma genuïna, des d’on som i el que som.